50. ROĐENDAN VELIKANA

Draženova majka pripremila poseban poklon za sve fanove!

22.10.2014 u 11:42

Bionic
Reading

Prije 50 godina rođen je Dražen Petrović, jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena, a njegova majka Biserka pripremila je za sve fanove poseban poklon koji će oduševiti najmlađe

Srijeda 22. listopada 2014. ostat će mnogima u lijepoj uspomeni, a posebno najmlađima, jer će na 50. rođendan velikana u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović biti predstavljen edukativni strip o Draženovu životu i usponu prema vrhu naziva 'Dječak'.

Autor stripa je Frano Petruša, koji se u mladim danima aktivno bavio košarkom, a kao mladi ilustrator afirmirao se u specijaliziranom mjesečniku Košarka, u kojem je objavio velik broj radova s NBA zvijezdama u prvom planu.

'Sretna sam što će na Draženov 50. rođendan biti predstavljen edukativni strip koji će oduševiti najmlađe. Svi smo mi odrastali uz stripove i ovo je samo još jedan poklon Draženu i njegovim obožavateljima', kratko je kazala neumorna Biserka koja je posljednjih 20 godina posvetila svom mlađem sinu uz samo jednu ideju - da ga nikad ne zaboravimo.


U stripu, koji smo zahvaljujući Petruši imali prilike vidjeti tijekom izrade, Dražen je predstavljen na simpatičan i jedinstven način, s naglaskom na odrastanje u Šibeniku i jutarnje treninge na Baldekinu prije nastave. U stripu se nalazi i čistačica Ana koja je Draženu otključavala dvoranu, a sama naslovnica stripa 'Dječak' upravo ga prikazuje na jednom od tih treninga kako u driblingu prolazi pored stolaca.

Nema sumnje da će priča ispričana u ovom stripu biti inspiracija mnogim mladim košarkašima, a možda i ideja za film koji priželjkuju svi ljubitelji Dražena. Od Šibenika preko Zagreba i Madrida pa do Portlanda i New Yerseyja... Neponovljiva karijera košarkaša koji je tragično stradao u automobilskoj nesreći 7. lipnja 1993. u dobi od 28 i pol godina... Život leti, kapetane...

Promocija stripa održat će se u 13 sati u srijedu u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović.