JOŠ SE MUČIMO

Rusija iščupala pobjedu, četvrtfinale upitno

11.09.2009 u 17:03

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija još nije uhvatila željenu razinu prezentacije, pa je protiv Rusije upisala drugi poraz na natjecanju rezultatom 59:62 (16:16, 10:12, 16:14, 17:20). Posljednja dva nastupa odlučit će o eventualnom hrvatskom nastupu u četvrtini finala

Dvoboj s Rusima, koji nisu prenijeli ni bod u drugi krug, obilježila je tvrda košarka s naglaskom na obrane. Iako su Rusi u početnim minutama nametnuli rezultatski ritam u kojemu su kontinuirano imali prednost, ovaj puta naši predstavnici nisu protivniku dozvolili da se odlijepi i ni jedna momčad tijekom čitavog susreta nije upisala prednost veću od šest poena.

Kod Rusa je prednjačio Mozgov koji je radio velike probleme našoj centarskoj liniji, no već tradicionalno smo držali prednost u napadačkim skokovima i tako nadoknadili nizak postotak šuta, koji je jedva prelazio 30 posto u odnosu na gotovo dvostruko bolji učinak Rusa.

Čitav susret stizali smo prednost, svaka dionica završavala je potpunim egalom i logičan slijed je bio da se u posljednju minutu uđe rezultatom 55:55 i da odluče slobodna bacanja.

Bikov je pogodio oba, Mozgov i Vujčić promašili po jedno i Rusi su nakon klasične duge završnice slavili rezultatom. Imali smo minus tri i napad, no Popović se deset sekundi prije kraja nelogično odlučio na šut za dva poena. Promašio je i Fridzon je jednim penalom Rusima osigurao trijumf. Popović je tri sekunde prije isteka pogodio tricu, no nije ostalo vremena za preokret.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Mozgov sa 18 koševa (osam skokova), dok su Hrvatsku predvodili Kasun sa 13, Planinić sa 12 i Banić sa 11 koševa.

Hrvatskoj slijede dvoboji protiv Francuske i Njemačke. Prva prilika slijedi protiv Francuza predvođenih Parkerom u nedjelju u 21 sat, pobjeda se čini gotovo neophodnom.