BALLMER I CLIPPERSI

Vlasnici svih klubova u SAD-u ovom milijarderu gledaju u leđa!

30.09.2014 u 11:30

Bionic
Reading

Steve Ballmer, novi vlasnik NBA momčadi Los Angeles Clippers, prema magazinu Forbes 'težak' je 22,5 milijardi dolara, po čemu je najbogatiji vlasnik bilo kojeg američkog sportskog kluba

Trakavica oko prodaje Los Angeles Clippersa oduljila se, ali je na koncu sve završilo onako kako su zamislili čelni ljudi NBA lige. Bivši vlasnik Clippersa Donald Sterling zbog rasističkog je ispada izbačen iz lige, a ubrzo nakon toga njegova je supruga Shelly Sterling prodala klub za dvije milijarde dolara. Tako je obitelj Sterling dobila gotovo tri puta više novca nego što je realno iznosila vrijednost kluba, a NBA liga dobila je najbogatijeg vlasnika kada su svi američki sportski klubovi u pitanju (NBA, NFL, MLB i NHL).

Podsjetimo, 58-godišnji Ballmer proveo je pune 34 godine u Microsoftu i trenutačno je 18. najbogatiji američki poslovni čovjek.

Također je zanimljivo podsjetiti da je još od 1988. vlasnik NBA momčadi Portland Trail Blazers jedan od osnivača Microsofta, Paul Allen, čije se bogatstvo procjenjuje na 17,5 milijardi dolara i po čemu je drugi najbogatiji vlasnik nekog američkog sportskog kluba.

Dakle ispada da su dva 'kompjutoraša' iz Microsofta zasjela na prvo i drugo mjesto svih vlasnika-milijardera u američkom sportu. Tko je iza njih?

Na trećem je mjestu Phil Anschutz (11,1 milijarda dolara), vlasnik NHL momčadi Los Angeles Kings te dvorane Staples Center u kojoj Ballmerovi Clippersi godinama igraju.

Svi ostali milijarderi, kao što su recimo vlasnik Miami Heata Micky Arison (6,4 milijarde USD) i vlasnik Orlando Magica Rich DeVos (šest milijardi USD), daleko su iza spomenutog trija.

Hoće li Ballmer, zahvaljujući bogatstvu i ljubavi prema košarci, uspjeti od ove franšize napraviti šampionsku momčad, pokazat će vrijeme. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti hoće li all-star igrači kao što su Chris Paul, Blake Griffin i ostali uskoro dobiti poneko zvučno pojačanje, a nema sumnje u to da će trener Doc Rivers sada imati puno bolje uvjete za rad.

Kontroverzni dugogodišnji vlasnik Donald Sterling je prošlost, a novi vlasnik Steve Ballmer toliko je opsjednut košarkom da će napraviti sve kako bi ova franšiza osvojila svoju prvu titulu.