ZORAN KOD GORANA

Slovenac kojeg je Repeša doveo u Unicaju novi je NBA igrač!

26.09.2014 u 15:27

Bionic
Reading

Slovenski košarkaš Zoran Dragić za vrijeme snažnog turnira Gloria Cup u Istanbulu – gdje je igrao za španjolsku Unicaju - postao je novi igrač NBA momčadi Phoenix Sunsa

Tako će Slovenija na popisu NBA igrača dobiti još jedno ime, a najbolji slovenski košarkaš i zvijezda Phoenix Sunsa Goran Dragić dobio je u momčadi suigrača kakvog je samo mogao poželjeti.

Kako doznaje Espn Zoran Dragić je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan ukupno četiri milijuna američkih dolara, a svakako treba reći da će u Unicaji dobro proći jer će dobiti odštetu od milijun dolara (600 tisuća plaćaju Sunsi, a ostalo Dragić).

Zanimljivo je spomenuti kako sada Phoenix Sunsi na rosteru imaju dva para braće, osim Dragića to su Marcus Morris i Markieff Morris.


'Sada moramo što prije pronaći zamjenu. Želim Zoranu sreću u NBA ligi', kratko je kazao trener Unicaje iz Malage Joan Plaza.

Tijekom SP-a u Španjolskoj ljevoruki Zoran Dragić ubilježio je prosjek od 14,1 koša za 26.3 minute provedene na parketu. Uz to je imao 50% šuta iz igre, a za tri poena je gađao sjajnih 43.3%. Dobre igre za Sloveniju te naravno Unicaju, u koju je došao po želji tadašnjeg trenera Jasmina Repeše, očito su bile dovoljne da ga čelni ljudi Sunsa angažiraju. Naravno, svoj glas je dao i njegov stariji brat Goran koji trenutačno kotira kao jedan od najboljih europskih igrača u NBA-u.