CARTWRIGHT KAO PHIL

Bivši Jordanov i Kukočev suigrač postao izbornik Meksika

25.09.2014 u 10:51

Bionic
Reading

Bivši suigrač Michaela Jordana i Tonija Kukoča u Chicago Bullsima, Bill Cartwright, postao je novi izbornik košarkaške reprezentacije Meksika. Tko zna, možda njegovim stopama uskoro krene i Kukoč jer ima želju baviti se trenerskim poslom...

Cartwright će naslijediti Španjolca Sergija Valdeolmillosa koji je vodio Meksiko posljednje tri godine. S njim na klupi Meksiko je na nedavnom Svjetskom prvenstvu stigao do osmine finala te je ispao od SAD-a. Bio je to prvi meksički nastup na Svjetskom prvenstvu u posljednjih 40 godina.

Cartwright je 16 sezona proveo u NBA ligi - devet u redovima New York Knicksa, šest u Chicago Bullsima, a jednu u Seattleu. S Bullsima je osvojio i tri uzastopna naslova NBA prvaka. Trenersku karijeru 57-godišnji Cartwright  započeo je kao pomoćnik Phila Jacksona u Bullsima, potom je bio asistent u New Jersey Netsima te u Phoenix Sunsima. Prošle godine je vodio japansku momčad Osaka Evessa.

Nedavno je i Toni Kukoč, u razgovoru za tportal.hr, potvrdio kako ga zanima trenerski posao, pa možda i on uskoro krene stopama Cartwrighta. Tko zna, možda će Kukoč - koji je izjavio da ga 'možda zanima posao izbornika Hrvatske u budućnosti' - poučen primjerom svog bivšeg suigrača (Cartwright je stariji od njega 11 godina) dobiti motiv više da svoje bogato igračko znanje prenese na mlade igrače.

Dodajmo još da spomenuti Jordan i Kukoč zasad najviše slobodnog vremena provode na golferskim terenima. Naravno, Jordan je posljednjih godina posvećen i NBA klubu Charlotte Bobcats u kojem je većinski vlasnik...