EUROBASKET 2015.

Spektakl u Zagrebu: Velika prilika i nagrada za sve što smo napravili

Bionic
Reading

Bez obzira na neočekivano preuranjeno ispadanje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, naša košarka ovih dana ipak ima razloga za veselje. Početkom tjedna naime odlučeno je kako će Zagreb biti domaćin jedne od skupina Eurobasketa iduće godine...

Zbog ratne situacije u Ukrajini organizacija Eurobasketa pripala je i Francuskoj koja će biti domaćin same završnice i jedne skupine, dok su osim Hrvatske po jednu skupinu dobili Njemačka i Latvija. Očekivano zadovoljvan je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić.

'Mislim da će ubuduće biti teško dobiti domaćinstvo jer se kompletno mijenja sustav budući da će se EP održavati svake četiri godine. Stoga je ovo nagrada za sve nas koji participiramo u košarci jedna velika prilika i velika nagrada za sve što smo napravili', rekao je Drakšić.

Prvi korak je sastanak upravnog odbora HKS-a, potom slijedi sastavljanje organizacijskog odbora Eurobasketa.

'Iza toga kreće kompletna organizacija, mi već imamo tih iskustava oko turnira što se tiče sportskog dijela, međutim marketing i sve ono što će FIBA i ove tri zemlje partneri tražiti od nas tražiti, tu ćemo biti na istom putu. Dogovarat ćemo sve detalje za ovu grupu kao i za završnicu u Francuskoj'.

Čelnici HKS sastat će se i s resornim ministarstvom i vladom bez čije podrške, ističe Drakšić ne bi dobili organizaciju. Zasluge posebno idu ministru financija Borisu Lalovcu.

'Isključivo njegova pomoć, nema se tu što tajiti. Da bi banka dala pomoć nekim zemljama vlada je isključivo morala stati iza toga', zaključio je Drakšić.