HRVATI PRONAŠLI RITAM

'Stotka' na SP-u: Šarić sjajan na terenu pa hrabar u najavi...

04.09.2014 u 20:56

Bionic
Reading

Hrvatska je uvjerljivom pobjedom protiv Portorika upisala treći uspjeh na košarkaškom SP-u u Španjolskoj i putuje u Madrid gdje će se boriti za veliki san ove generacije - medalju

Protiv Senegala i grčke Hrvatska je izgledala kao momčad 'bez plana i programa'. Protiv Portorika vratile su se konture ozbiljne momčadi. Ponovno smo vidjeli na trenutke čvrstu obranu i raskošne napadačke mogućnosti Repešinih igrača, a nakon konačnih 103:83 ponajbolji pojedinac susreta Dario Šarić je u mikrofone HTV-a rekao:

'Trebali smo ovakvi biti i protiv Grčke, ali nema veze. Danas smo u prvom poluvremenu pokazali što znamo. Primili smo puno koševa, ali u napadu smo bili savršeni,' smatra Dario koji je 15 koševa pogodio uz savršen šut i iz igre i s linije slobodnih bacanja.

Nakon takmice Hrvatska još nije znala protivnika u osmini finala, ali Šarić ne mari pretjerano.

'Brazil je specifičan jer igra s dva ogromna centra, ali mi sada gledamo sami sebe. Nakon one dvije loše utakmice od nas se sada ne očekuje puno, ali znamo koliko vrijedimo i vjerujem da ćemo tek sada pružiti naše najbolje partije na prvenstvu,' poručuje mladi Šarić uoči završne faze SP-a.

Šarić je na ovom prvenstvu izgubio i zube, ali za sada igra izuzetno dobro