ZANIMLJIV ODABIR

Repeša okrivio 'Balkan' za poraz protiv Senegala

01.09.2014 u 20:52

Bionic
Reading

Na zanimljiv je način hrvatski izbornik Jasmin Repeša objasnio poraz protiv Senegala, a glavnog je krivca pronašao u mentatlitetu, koji je tu zbog podneblja gdje su on, ali i igrači rođeni

U trećoj utakmici Svjetskog košarkaškog prvenstva Hrvatska je protivno svim očekivanja poražena protiv reprezentacije Senegala 77:75 i tako pomalo upropastila sjajnu pobjedu protiv Argentine dan ranije. Izbornik Repeša na zanimljiv je način pronašao razloge poraza:

'Jako nam je dugo trebalo kako bi se priviknuli na njihovu switching obranu, a jednom kada smo to napravili već je bilo puno nervoze u našoj ekipi i nismo uspjeli utakmicu okrenuti na naš mlin - rekao je Repeša te dodao:

'Možda će vam zvučati ludo i žao mi je što to moram reći, ali ako bih mogao birati, nikada se ne bi rodio na Balkanu. Zbog tog balkanskog mentaliteta mi smo i ranije patili u ovakvim utakmicama. I drugi treneri su to morali prolaziti' – rekao je Repeša i tako gotovo pa ponovio nešto slično što je Popović izjavio još 2011.


Ipak, kao što je i sam Repešao rekao, Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama, pa ovaj poraz na kraju ne mora ništa značiti ukoliko naša reprezentacija ostvari pobjedu protiv Grčke i Portorika.