IMPRESIVNA POBJEDA

Sjajna Hrvatska pregazila Litvu u zagrebačkoj Areni!

26.08.2014 u 21:54

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija u svojoj posljednjoj provjeri prije Svjetskog prvenstva u zagrebačkoj Areni uvjerljivo je pobijedila Litvu 94:80 i tako probudila optimizam među navijačima

U reprizi prošlogodišnjeg polufinala Europskog prvenstva, Hrvatska se na pravi način revanširala Litvi u dobro ispunjenoj Areni te tako najavila obećavajući nastup na SP-u u Španjolskoj, na kojem navijači sanjaju najmanje ulazak u četvrtfinale, a ako se posreći, možda i nešto više.

Repešini izabranici protiv Litve su ovog utorka odlično otvorili utakmicu i već na samom početku poveli 21:5, zahvaljujući koševima Bogdanovića i Šarića te brojnim ukradenim loptama u fazi obrane. Gosti su se do odmora uspjeli nešto oporaviti i čak su zaprijetili u drugom kad su stigli do 52:48, no tada su se Bogdanović, Rudež i društvo ponovo razigrali i prednost je opet porasla na +15 pa dramatike više nije bilo.

Najbolji u našim redovima bio je Bojan Bogdanović s 24 postignuta koša, dok je Dario Šarić pridodao 16. Goste su predvodili Mačiulis sa 20 koševa i Valančiunas sa 16.

Litva je u Zagrebu odigrala 14. pripremnu utakmicu i doživjela tek drugi poraz. No, daleko veći gubitak za momčad Jonasa Kazlauskasa mogla bi biti ozljeda kapetana Mantasa Kalnietisa koji je već u 2. minuti, nakon sudara s Antom Tomićem, morao napustiti parket. Otišao je s podvezanom desnom rukom, a po prvim, crnim prognozama, čini se da se radi o frakturi ključne kosti. Bude li ta dijagnoza potvrđena, Litva će bez svog prvog razigravača na Svjetsko prvenstvo.

Prijateljska utakmica

Hrvatska – Litva 94:80 (25-12, 22-26, 28-23, 19-19)