JEDNOSTAVNO GA NEMA

Šok u reprezentaciji BiH; ponovo problemi s Nurkićem

02.08.2014 u 09:30

Bionic
Reading

Budući igrač Denver Nuggetsa i bivši igrač Cedevite, Jusuf Nurkić, nije se vratio na pripreme reprezentacije BiH te je ignorirao sve pokušaje kontakta – tvrde iz KS BiH

Kako javlja klix.ba, Jusuf Nurkić napravio je pravu pomutnju u Košarkaškom savezu naših južnih susjeda. Nakon što je dobio dodatni dan odmora zbog problema s ozljedom, Nurkić se nije vratio u trening kamp, nego samo porukom obavijestio stručni štab kako zbog problema s koljenima ne može trenirati.

'Nakon tog obavještenja, mladi igrač Jusuf Nurkić nikome nije želio odgovoriti na brojne pozive koje smo mu uputili iz KS BiH, a njegove izjave smo mogli pratiti isključivo kroz određene medije' – tvrde iz Saveza.

Također, razočarani su pristupom Jusufa Nurkića, kojeg smatraju da podliježe i mogućim sankcijama: 'Ovaj potez smatramo teškim prekršajem discipline i odnosa prema državnom grbu. Pogotovo ako se uzme u obzir da Jusuf Nurkić nijedan zdravstveni nalaz nije dostavio našem medicinskom timu. Na našu žalost, FIBA sankcije po ovom pitanju ne tretiraju NBA igrače. U suprotnom, ponašanje Jusufa Nurkića bi od strane KS BiH već bilo drastično sankcionisano. KS BiH će u svakom slučaju razmotriti i u narednom periodu donijeti odluku o sankcijama za narušavanje discipline i ugrožavanja rezultata košarkaške reprezentacije BiH' – objavili su iz Saveza.

Izvorni članak pročitajte OVDJE