CEDEVITA BASKET TOUR

Ekipa 'Tko je pobijedio' došla do titule u Puli

01.08.2014 u 16:10

Bionic
Reading

Na posljednoj postaji 'Cedevita Basket Toura' odigran je zanimljiv turnir u Puli, na kojoj je ekipa 'Tko je pobijedio' stigla do titule pobjednika

Košarkaška turneja Cedevita Basket Tour polako se bliži svome kraju, a četrnaesti turnir sezone održao se u Puli. Petnaest seniorskih ekipa bilo je raspoređeno u kvalifikacijske skupine a najboljih osam išlo je u sljedeću fazu – četvrtfinale.

U prvoj izlučnoj utakmici iskusni Tko je pobijedio (Sandro Kordiš, Mario Perić, Zdeslav Zorić) nadigrao je Berbu 92 sa 11:6, dok su u drugoj Utjerivači (David Babović, Marko Bošnjak, Marko Antić, Saša Gligorović) bili bolji od mladih i talentiranih Mi smo pobijedili 11:7. Kađije (Matej Radunjić, Ante Grašo, Petar Grašo, Vanja Perdija) su digle razinu svoje igre u odnosu na grupnu fazu te zasluženo izbacili Mrežice rezultatom 11:8. Iskusna ekipa Alpušigo (Goran Petrović, Semil Sijamhodžić, Dražen Klarić, Denis Hađić) predvođena odličnim Draženom Klarićem išla je dalje preko Patliđana sa 11:9.

Prije polufinalnih utakmica održano je zanimljivo natjecanje u tricama u kojemu je slavio Zdeslav Zorić, a prisutnu publiku svojim spektakularnim zakucavanjima je oduševio mladi Nino Rakić te osvojio natjecanje u zakucavanju. U prvom polufinalu Tko je pobijedio je rutinski deklasirao domaće Utjerivače sa uvjerljivih 11:1. Velika borba u drugom polufinalu donijela nam je i najveće iznenađenje turnira.

Kađije su predvođeni odličnim šuterom Vanjom Perdijom i prodornim Antom Grašom pobijedile Alpušigo 11:7. U finalu im je ponestalo snage pa je drugu titulu sezone, nakon Crikvenice osvojila ekipa Tko je pobijedio te potvrdila svoje mjesto na Mastersu u Rijeci. Rezultat je u finalnoj utakmici bio 11:7.