U ZADNJOJ SEKUNDI

Hrvatski košarkaški nesretno poraženi u polufinalu EP-a

19.07.2014 u 23:43

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši do 20 godina starosti na dramatičan su način poraženi u polufinalu Europskog prvenstva koje se do ove nedjelje igra u Grčkoj...

Mladi hrvatski košarkaši poraženi su od vršnjaka iz Španjolske u doslovno posljednjoj sekundi dvoboja, koji se činio da će otići u produžetak. Tomislav Gabrić, naš najbolji pojedinac na utakmici, zabio je tricu za izjednačenje na 61-61 tri sekunde prije kraja kada je španjolski izbornik pozvao minutu odmora. Uslijedila je uigrana akcija u kojoj je Diaz bacio Pauliju na alley-opp kojim je Španjolska izborila finalni dvoboj protiv Turske.

Recimo da su prve dvije četvrtine pripale Španjolcima sa po tri, odnosno poenom razlike, no onda je uslijedila treća dionica u kojoj je hrvatska obrana briljirala. Šest minuta i 42 sekunde naša reprezentacija nije primila nijedan koš, a prvi poeni Španjolske u nastavku uslijedili su nakon slobodnih bacanja. Španjolci su uspjeli do kraja ubaciti sedam poena, no naši su reprezentativci ubacili 17 i preuzeli ukupno vodstvo u susretu (48-42).

Španjolska je uzvratila istom mjerom u posljednjoj četvrtini, te se velikom serijom odlijepila do vodstva 59-54 koje je naša reprezentacija uspjela dostići, no u konačnici nije imala sreće i koncentracije u obrani.

Spomenuti Gabrić je predvodio našu reprezentaciju s 19 poena i pet skokova, dok je kod Španjolaca najbolji pojedinac bio Sebastian Saiz s 13 koševa i 12 skokova.

Utakmicu za treće mjesto protiv Srbije Hrvatska igra u nedjelju s početkom u 19:15 po lokalnom vremenu.