CEDEVITA BASKET TOUR 2014.

Uigrani 'Tko je pobijedio' osvojili jaki turnir u Crikvenici

14.07.2014 u 14:05

Bionic
Reading

Borba u regiji Zapad za odlazak na Masters u Rijeku nastavila se turnirom u Crikvenici koji je privukao veliki broj kvalitetnih 3x3 ekipa.

Kvalifikacijski dio igrao se u četiri skupine a u svakoj su dvije ekipe prolazile u eliminacijsku fazu natjecanja. U grupnoj fazi treba istaknuti važnu pobjedu ekipe Tko je pobijedio (Sandro Kordiš, Mario Perić, Zdeslav Zorić) protiv domaće Drvne industrije (Krešo Kozlevčar, Luka Devčić, Zoran Vranješ, Dejan Pjevač) sa 8:5 za prvo mjesto u skupini B te pobjedu Bambusa protiv Bonusa 12:10 u skupini D.

U prvom četvrtfinalu gledali smo odličnu utakmicu dvije iskusne ekipe, a Drvna industrija je predvođena sjajnim Krešom Kozlevčarom odnijela pobjedu protiv Dobitne kombinacije (Danko Radan, Denis Protega, Dino Klaić) 14:9. Bambus jeočekivano pobjedio Lubenice 14:5, a Tko je pobijedio ekipu Arheolozi 16:7. Veliko iznenađenje priredio je Bonus nadigravši sa 13:9 Dačinu za koju su igrali prvoligaši Kvarnera Dino Stipčić i Mauro Veljačić.

U prvom polufinalu žestoki dvoboj dvije domaće ekipe pripao je Bambusu (Marko Benić, Bojan Šamanić, Rade Kovačević, Dean Lončarić) sa 15:12 protiv Drvne industrije. U drugom polufinalu još jedna neizvjesna utakmica, a pobjedu odnosi Tko je pobijedio sa 12:10 protiv Bonusa. Finalna utakmica pokazala je sve atraktivnosti dinamične 3x3 košarke a tešku 15:14 pobjedu i titulu pobjednika turnira osvojila je ekipa Tko je pobijedio sa 15:14 protiv Bambusa. U kategoriji U14 najbolja je bila ekipa 3D za koju su igrali Danijel Car, Dario Divković, Dino Nekić, dok su kod najmlađih U12 košarkaša titulu osvojili Tigrovi (Marko Šulentić, Luka Martinović, Juraj Banušić). Odličnu atmosferu u publici svojim su nastupima dodatno zagrijali riječki RI breakeri. Slijede nam turniri u Zadru i Splitu nakon kojih se turneja ponovo vraća u regiju Zapad.