VUJČIĆ MEĐU ELITOM

Cibona u Pireju doživjela težak poraz

17.12.2008 u 22:37

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone doživjeli su prvi težak poraz u sezoni. Od Perasovićevog sastava u Pireju je bio bolji Olympiacos rezultatom 93:64, koji se ovom pobjedom sasvim približio prvoj poziciji u skupini. Cibonini izgledi za drugi krug nisu kompromitirani

Hrvatski predstavnik je hrabro ušao u susret i nakon prve dionice imao rezultatsku prednost, no već početkom druge četvrtine Grci su uspostavili dominaciju. Nošeni podrškom 9.000 grlatih navijača Olympiacosovi su igrači do poluvremena stvorili zalihu od 20 koševa razlike i osigurali si rasterećeni nastavak.

Grke je krasio izvanredan šut i prevlast u skoku, dok je Cibona ponovno jedinu svjetlu točku mogla pronaći u Callowayu. Američki bek je bio najbolji strijelac susreta s 18 ubačaja, a pratio ga je samo Rozić s 11 ubačaja i šest skokova. U redovima Grka statistiku je predvodio Nikola Vujčić. Uz malu potrošnju (šut 6/8) postigao je 12 koševa, te dodao osam skokova, pet dodavanja i dvije blokade. Vujčić je tijekom utakmice postao tek šesti igrač u povijesti Eurolige koji je postigao više od 2000 koševa. Bourousis i Halperin zabili su 13, a 12 je dodao i Childress.