ZAGREB U RUPI

I Galatasaray promarširao kroz Trnsko

17.12.2008 u 20:52

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba u Trnskom nisu uspjeli svladati turski Galatasaray i tako su si praktično zalupili vrata prolaska u drugi krug Eurochallenge kupa. Gosti su pobijedili iako su u Zagreb doputovali bez Milojevića, Žižića i Gurovića

Zagreb nakon četiri odigrana susreta ima samo jednu pobjedu, a slijede mu dva teška gostovanja u Belgiji i Ukrajini. Nakon poraza od Galatasaraya 82:78 (27:21, 8:24, 23:15, 20:22) teorija za prolaz još postoji, ali samo teorija.

A uvodne minute su sugerirale drugačiji epilog. Bašljan i Dijan vukli su Zagreb do prednosti 25:13 i gosti su izgledali pomalo izgubljeno. Ipak, uslijedile su rotacije koje su vodu usmjerile na turski mlin i Zagreb je već na poluvremenu gubio s 10 koševa razlike.

Tijek susreta i oslabljeni turski sastav pružili su Zagrebu još pregršt prilika, no trener domaćih Bajramović 15 je minuta na klupi držao Tonija Dijana (u prvih 20 minuta šut 4/4, bacanja 3/3) i sve do kraja nije uspio pokrenuti svoju momčad.

'Krenuli smo dobro i igrali jednostavno, što smatram umjetnošću, a tada smo upali u rupu. Bilo je to najgore izdanje Zagreba otkada sam ga preuzeo. Nisam imao osjećaj za raspoloženog igrača i u potpunosti preuzimam krivicu za ovaj poraz', iskren je nakon susreta bio Bajramović.

Zagreb je u dva navrata i uspio izjednačiti, no ključne lopte ipak nisu prošle mrežicu i Turci su došli na korak od drugog kruga.

'Bili smo bez inicijative i u napadu i u obrani. Teško mi je sada bilo što reći. Nema koristi od plakanja, ostaje nam zapeti na treninzima i podići glave', riječi su Zagrebova kapetana Krune Simona koji je imao šut za tricu 0/6. Ipak, nije bio najgori. Andrej Štimac je gađao 0/7.

Taj segment igre (9/31) je i pokopao Zagreb, koji je dominirao u skoku i imao ravnotežu u ostalim statističkim kategorijama. Filiš Bašljan je ubacio 24 poena (trice 6/8), Ante Tomić 16 koševa i 14 skokova, a Dijan 15 (bez promašaja), no bez ozlijeđenog razigravača Vladovića to nije bilo dovoljno.

Galatasaray je doputovao bez trojice ključnih igrača. Dejan Milojević je ozlijeđen, Milan Gurović ne smije ući u Hrvatsku zbog tetovaže četničkog vojvode, dok je Andrija Žižić, vlada opće uvjerenje, izbjegao neugodna pitanja vezana uz napuštanje reprezentacije. Turke je predvodila ovoljetna Cibonina želja Antonio Graves sa 20 koševa i 33-godišnji centar Huseyin Besok sa 17 poena i devet skokova.