SENZACIJA U BEOGRADU

Srpski mediji zbunjeni! Evo što pišu o Ciboninom trijumfu

07.02.2017 u 18:46

  • +12

Polufinale ABA lige, Crvena zvezda - Cibona 70-75

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Bionic
Reading

Cibona je iznenadila na Final Fouru u Beogradu i nokautirala prvog favorita, Crvenu zvezdu (75:70), izborivši nastup u Euroligi sljedeće godine te šokiravši srpsku sportsku javnost

Malo tko je očekivao trijumf 'vukova' koji su pokazali zube. Srpski mediji su u šoku.

Alo donosi naslov 'Cibona nokautirala Zvezdu', a u tekstu stoji 'da od samog starta vojska Dejana Radonjića nije bila na razini prvoplasirane momčadi iz ligaškog dijela. Obrana je bila kao švicarski sir, što je maksimalno iskoristio najbolji igrač Zagrepčana Dario Šarić, dok je u napadu bila prava katastrofa'.

Mondo je napisao 'Zvezda u šoku, Cibona im 'otela' Euroligu'. Novinar napominje kako su zvezdaši prosuli sve što su gradili od listopada, a kao razloge poraza navodi slab šut za tri poena i kombiniranu obranu Cibone koja je u zamke hvatala beogradske košarkaše. Zaključuje kako je Zvezdi do preokreta nedostajalo samo malo sreće i koncentracije, a možda i neka blagonaklona sudačka odluka jer, prema Mondu, suci nisu favorizirali domaću ekipu.


Kurir je po običaju oštar u naslovu 'Katastrofa: Zvezda bez Eurolige, Cibona utišala Arenu'. U izvještaju piše kako 'beogradski klub nije izdržao pritisak te je u 40 minuta prokockao sve što je napravio tijekom sezone'.

Blic piše 'Šok u Areni' i navodi 'taktički nadmudreni, šuterski potpuno nadigrani, šokirani svojim nastupom - košarkaši Zvezde stali su na korak od jednog od svoja dva najvažnija cilja u ovoj sezoni'.

Telegraf isto spominje šok, kako se Zvezda vratila nakon minusa od 19 koševa i da je u završnici odlučivala jedna lopta. Njihov novinar piše kako Zvezdu sada čeka teži put do Eurolige, kroz kvalifikacije, nego što je to bilo u utakmici s Cibonom.

Velik trijumf Cibone

Sama završnica utakmice