TRIJUMF U BEOGRADU

Cibosi ne mogu vjerovati: Generacije će proći...

24.04.2014 u 23:36

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone su u Beogradu svladali favoriziranu Crvenu zvezdu, te tako izborili finale Jadranske lige i nastup u Euroligi iduće sezone

'Ovo je vjerojatno moja najveća pobjeda u karijeri. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, od početka smo krenuli furiozno. Na poluvremenu smo se dogovorili da čuvamo vodstvo, no čak smo ga u trećoj dionici i povećali. Na koncu smo zakuhali situaciju i skoro ugrozili pobjedu,' kazao je Dario Šarić, uz Jerela Blassingamea najbolji igrač Cibone u pobjedi protiv Crvene zvezde u polufinalu ABA lige.

Šarić je utakmicu zaključio sa 21 košem, 15 skokova i 6 asistencija, dok je Blassingame ubacio 28 koševa uz 9 asistencija. Šarić, koji je prije početka utakmice u beogradskoj Kombank Areni dobio nagradu za mladog igrača koji je najviše napredovao u sezoni 2013/2014 ABA Lige, smara kako su 'vukovi' posve zasluženo izborili finale koje je Ciboni osiguralo i Euroligu iduće sezone.

'Nadam se da ćemo u finalu igrati još bolje. Bilo bi super kada bi u finalu igrali protiv Cedevite,' dodao je Šarić.


Kapetan zagrebačkog sastava Marin Rozić naglasio je kako je izborena 'velika pobjeda nad velikim suparnikom'.

'Ovo je definitivno velika pobjeda. Generacije će proći dok Cibona ovako ne pobijedi u Beogradu. Odigrali smo jako dobro i iskoristili ono što nam je suparnik ponudio. Oni su odigrali slabije, a mi smo dobrom obranom riješili susret,' rekao je Rozić.

Trener Cibone Slaven Rimac je istaknuo kako Cibona 'nema produženu rotaciju, ali ima fenomenalnu kemiju u momčadi'.

'Neće biti lako u tri dana pripremiti utakmicu za finale, ali idemo se boriti. Bilo bi lijepo vidjeti Cedevitu u finalu,' dodao je trener Cibone.

Sažetak Cibonine pobjede godine

Sama završnica u Areni