NBA PLAY-OFF

Dallas ponizio San Antonio i Popovicha; Portland poveo 2-0

24.04.2014 u 09:15

Bionic
Reading

Košarkaši Dallas Mavericksa bili su na nizu od 10 uzastopnih poraza od San Antonio Spursa, ali su u noći sa srijede na četvrtak prekinuli negativnu seriju i poravnali na 1-1 u doigravanju Zapadne konferencije NBA lige

Dallas je sjajnom obranom i raznovrsnošću u napadu "razmontirao" aktualne viceprvake svijeta rezultatom 113:92! Treći je to najteži domaći poraz Spursa u doigravanju, dok je Dallas protiv San Antonia upisao najveću pobjedu još od playoffa 2006. godine!

Najveći problem za momčad Gregga Popovicha, koji je uoči utakmice primio nagradu za najboljeg trenera u regularnom dijelu sezone, bile su izgubljene lopte. Tony Parker, Tim Duncan i društvo su ih "posijali" čak 24, najviše u cijeloj ovoj sezoni!

Mavericksi su preuzeli konce utakmice od samog početka, no San Antonio se držao u utakmici do poluvremena. Nakon izlaska na parket u nastavku Mavericksi su nadigrali Spurse s 57:41.

MANU GINOBILI
Nadigrali su nas u svakom segmentu igre. Igrali su čvršće, a naša je obrana bila mekana i nismo bili dovoljno agresivni.

Najefikasniji igrač Dallasa bio je Monta Ellis s 21 poenom, dok je Shawn Marion pridodao 20, a Devin Harris 18. Kod Spursa je jedini, što se koševa tiče, vukao Manu Ginobili, dok su Tim Duncan i Tony Parker jedva zagazili u dvoznamenkasti broj koševa (11 i 12).

'Nadigrali su nas u svakom segmentu igre. Igrali su čvršće, a naša je obrana bila mekana i nismo bili dovoljno agresivni. Iskreno, brine me ovako jadno izdanje iako sam znao da će Dallas igrati čvrsto', kazao je nakon utakmice Ginobili

Dallas je breaknuo Spurse, poravnao na 1-1, a treća utakmice serije na rasporedu je u subotu u Dallasu.

Aktualni prvaci, košarkaši Miami Heata, imali su manjih problema sa Charlotte Bobcatsima, ali su u završnici ipak uspjeli povesti s 2-0 u seriji. Miami je kvalitetno odigrao prvu četvrtinu, dobio ju s 29-19, a onda je ostatak utakmice samo održavao prednost, što mu se u završnici moglo obiti o glavu.

Naime, Charlotte je imao posljednji napad na susretu i mogao je doći do izjednačenja i produžetka tricom, ali je Michaelu Kidd-Gilchristu Dwyane Wade oteo loptu i potom bacanjima zaključio susret.

Prvo ime susreta bio je LeBron James, koji je upisao 32 poena, šest skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte. Chris Bosh je na to pridodao svojih 20 koševa, a Wade 15 uz šest skokova.

Kod Bobcatsa je Al Jefferson stisnuo zube i igrao s boli u lijevom stopalu, ali nije uspio pružiti igre kao u završnici sezone kada je predvodio svoju momčad do mjesta u doigravanju. Jefferson je utakmicu okončao s 18 poena i 13 skokova, dok je najefikasniji igrač gostiju bio spomenuti Kidd-Gilchrist s 22 koša, a upisao je i 10 skokova.

Treća utakmica serije igra se u subotu, a domaćin je Charlotte.

Portland Trail Blazersi ponovno su šokirali Houston koji sada ima veliki problem. Portland je kao gost slavio 112:105 i poveo s 2-0 u seriji, što mu se nije dogodilo još od 1977. godine kada je kao gost uzeo prve dvije utakmice Los Angeles Lakersima. LaMarcus Aldridge je ponovno bio fenomenalan i nerješiva zagonetka za domaće košarkaše. Nakon 46 poena u prvoj utakmici, Aldridge je ovoga puta zabio tri manje, te je upisao osam skokova i tri blokade. Aldridge je postao prvi čovjek u klupskoj povijesti nakon Clydea Drexlera koji je u dvije utakmice doigravanja zaredom upisao 30+ poena.

Damian Lillard je pripomogao s double-double učinkom (18 koševa i 11 asistencija), dok je na drugoj strani ponovno slab bio James Harden. Upisao je svega 18 poena, pet izgubljenih lopti, a u završnici je i pokazao koliko je frustriran zaradivši šestu osobnu pogrešku. Dwight Howard je bio najefikasniji Rocket s 32 koša, 14 skokova i četiri blokade.

Samo su se tri momčadi u povijesti NBA lige vratile i pobijedile u seriji nakon što su izgubile prve dvije domaće utakmice. Osim LA Lakersa i Dallasa to je pošlo za rukom upravo košarkašima Houstona u sezoni 93/94.

Serija seli u Portland gdje se u petak igra treća utakmica.

NBA doigravanje, 2. utakmice:

Istočna konferencija

Miami Heat – Charlotte 101-97 (James 32k, 6s, 8a, 4bl, Bosh 20k, 5s / Kidd-Gilchrist 22k, 10s)

Miami vodi u seriji s 2-0

Zapadna konferencija

San Antonio – Dallas 92-113 (Ginobili 27k, 4a / Ellis 21k, Marion 20k, 5s, Nowitzki 16k, 5s)

Serija je izjednačena na 1-1

Houston – Portland 105-112 (Howard 32k, 14s / Aldridge 43k, 8s, Lillard 18k, 8s, 11a)

Portland vodi u seriji s 2-0

NBA liga
Doigravanje
Atlanta Indiana 01:00
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 26.4.
Memphis Oklahoma City 02:00
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 26.4.
Golden State L.A. Clippers 04:30
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 27.4.