IDEALNA MOMČAD

Među zvezdašima i partizanovcima i jedan Hrvat!

22.04.2014 u 14:33

Bionic
Reading

Treneri i navijači izabrali su idealnu petorku ABA lige u sezoni 2013/2014. U njoj je mjesto našao i Dario Šarić kao jedini igrač koji nije član Partizana ili Crvene zvezde

Proteklih dana navijači i treneri birali su najbolju petorku ABA lige u regularnom dijelu sezone, a u njoj su se našla po dvojica igrača Crvene zvezde i Partizana te Dario Šarić iz Cibone.

Šarić je zauzeo mjesto u petorci na poziciji krila s osvojenih 32 posto glasova navijača i čak 57 posto glasova trenera. Iza sebe je ostavio Tarencea Kinseyja i Marka Simonovića i tako dobio još jedno priznanje za odlične nastupe u ovoj sezoni. Podsjetimo, Dario je ove sezone s nešto više od 21 koša po utakmici najbolji strijelac ABA lige.


Najbolji razigravač sezone je DeMarcus Nelson iz Crvene zvezde, a dobio je 17,7 posto glasova navijača i 21,9 posto glasova stručnjaka, dok je na poziciji beka šutera Bogdan Bogdanović s 40 posto glasova navijača i 43,8 posto glasova trenera odnio uvjerljivu pobjedu; najbolji krilni centar je Joffrey Lauvergne s 25,3 posto glasova navijača i 16,7 posto glasova trenera, a prvi centar lige je Boban Marjanović s 19,5 posto glasova navijača i 22,2 posto glasova trenera. Odmah iza njega je Jusuf Nurkić iz Cedevite.

Podsjećamo, ovaj tjedan u Beogradu se igra završni turnir ABA lige, a prva će u akciji biti Cibona koja u četvrtak igra protiv Crvene zvezde. Dan kasnije Cedevita će igrati svoj polufinalni susret s Partizanom.