NAPUSTIO DETROIT

Odstupio čovjek koji je srpskog tinejdžera izabrao prije Mela i Wadea!

14.04.2014 u 15:44

Bionic
Reading

Nakon sezone ispod očekivanja generalni menadžer Detroit Pistonsa Joe Dumars napustio je svoju dužnost. Iako nije službeno potvrđeno, Dumars će ostati raditi u klubu kao savjetnik

Dumars je kao igrač osvojio dva naslova NBA prvaka s Pistonsima, a 2004. godine osvojio je naslov u ulozi generalnog menadžera.

No, otad je krenula silazna putanja kluba koji doigravanje nije vidio od 2009. godine. Uoči početka aktualne sezone Detroit je doveo Josha Smitha i Brandona Jenningsa, ali momčadi je nedostajalo kemije.

Jednu utakmicu prije kraja sezone Pistonsi su na omjeru pobjeda i poraza 29-52 i drže tek 11. mjesto Istočne konferencije.

Podsjetimo kako je taj isti Dumars u ljeto 2003. godine odlučio riskirati na NBA draftu kada je kao 2. pick izabran tada 18-godišnji tinejdžer iz Srbije Darko Miličić. Podsjetimo, tada je kao prvi izabran LeBron James od strane Cleveland Cavaliersa. Iza Miličića, koji od jeseni 2012. ne igra košarku i nema se namjeru vraćati u NBA (ostavio je loš dojam), izabrani današnji All-Star igrači kao što su Carmelo Anthony (Denver Nuggets), zatim Chris Bosh (Toronto Raptors) i Dwyane Wade (Miami Heat). Pametnome dovoljno...

Neki kritičari Dumarsa, koji posljednjih godina nije napravio iskorak u franšizi Detroit Pistonsa, mišljenja su kako je nekoliko godina zakasnio s odlaskom s ove važne funkcije.