PRIPREME ZA EP

Repeša: Najbitnije je da svakog dana izgledamo bolje

20.08.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Nakon odrađenih pola plana priprema za predstojeće Europsko prvenstvo u košarci što će se održati u Poljskoj, izbornik Jasmin Repeša družio se s novinarima kako bi im izložio što se dosad napravilo te što možemo očekivati od reprezentacije

Na konferenciji za novinare održanoj na dan polaska na pripremni turnir u Njemačku, Jasmin Repeša izrazio je zadovoljstvo pristupom svojih igrača i napravljenim u dosadašnjem dijelu priprema.

'Budući da smo jedina reprezentacija u Europi koja je odradila čak jedanaest dana bazičnih priprema bez lopte, ne zabrinjavaju me tri poraza u prve četiri pripremne utakmice s Poljacima i Slovencima', kazao je na konferenciji za novinare uoči puta na turnir u Njemačkoj izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša.

'Bazične pripreme na Rogli smo morali obaviti, budući da su gotovo svi igrači imali po mjesec ili mjesec i pol dana stanke, a držim da smo ih odradili jako kvalitetno, što bi trebao biti zalog spremnosti pred Europsko prvenstvo u Poljskoj. Logično je da smo na utakmicama s Poljacima i Slovencima bili i umorni i teški i nerazigrani, no odmah poslije utakmice u Pazinu odradili smo prvi put četiri treninga u nizu s loptom pa vjerujem da ćemo već na turniru u Njemačkoj igrati daleko bolje, brže i ljepše. Trenutno nam je najvažnije da svakog dana izgledamo sve bolje', kazao je hrvatski izbornik, koji je odbio obećati da će Hrvatska osvojiti medalju na Europskom prvenstvu.

'Nikada nisam govorio da ćemo osvojiti medalju, ali sam govorio da moramo otići uvijek korak dalje u odnosu na prošlo natjecanje, a kako svi znate, na Olimpijskim igrama smo došli do četvrtfinala. Imam dosta argumenata i činjenica koji me potiču na optimizam, svakako je sjajno ozračje u reprezentaciji nakon prošlogodišnjih uspjeha, zatim smo od svih reprezentacija s najmanje promjena u sastavu i s nepromijenjenim stručnim stožerom. Imamo igračku kvalitetu, imamo momčad, još samo da nas zaobiđu ozljede i faktor nesreće', dodao je Repeša koji u Njemačku vodi 15 igrača.

'Zahvalio bih se Damjanu Rudežu i Dragi Pašaliću koji su otpali s popisa, ali samo za ovu akciju. Ostajemo na 15 igrača zbog ozljeda Marina Rozića i Marija Kasuna, a dobra vijest jest da je Nikša Prkačin gotovo posve zaliječio ozljedu lakta. Zapravo, rekao mi je da ga sada boli sve osim tog lakta, s obzirom na jaki intenzitet priprema', zaključio je Repeša.

Roko Leni Ukić je odnedavno novi član Milwaukee Bucksa, ali je kazao da još ne razmišlja o novom NBA klubu jer mu je reprezentacija u prvom planu.

'Nisam opterećen prodajom u Buckse, koncentriran sam na reprezentaciju, iako je kvaliteta braniča u Milwaukeeju puno slabija od one koju sam imao u Torontu pa ću najvjerojatnije i više igrati. Želim s reprezentacijom konačno uzeti medalju i najbitnije je što svi znamo da bez napornih priprema ne možemo otići daleko u Poljskoj. Bit ćemo bolji, i pojedinačno i momčadski, svakim danom kako se bude približavao početak prvenstva', kazao je Ukić.

Reprezentacija u njemački Bamberg putuje u srijedu, u četvrtak ih čeka utakmica s Poljskom, a dan kasnije susret s domaćinom Njemačkom ili Makedonijom.

Hrvatski košarkaši će do početka prvenstva i utakmice s Izraelom 7. rujna nastupiti i na jakom turniru Efes Pilsen u Turskoj, od 26. do 30. kolovoza.