PILEPIĆ ODLIČAN

Eurokup: Tijesan poraz Cedevite u Baskiji

15.10.2013 u 23:41

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite ravnopravno su se na gostovanju kod Bilbao Basketa, u dvoboju prvog kola B-skupine Eurocupa, držali od početka do kraja utakmice. Izgubili su 82-77

Domaća je momčad vodila cijelo drugo poluvrijeme, a najefikasniji njihov igrač, reprezentativac Alex Mumbru, prelomio je dvoboj pogodivši tricu za 77-71 vodstvo minutu i po prije kraja.

Mumbru je ubacio 19 poena za pobjednike, čiji je treći najbolji strijelac bio hrvatski košarkaš Fran Pilepić s ubačenih 12 poena (šut iz igre 4-9), skokom i dvjema asistencijama.

Odlični američki razigravač Nolan Smith bio je najbolji Cedevitin igrač i u četvrtoj ovosezonskoj natjecateljskoj utakmici, u kojoj je momčad Jasmina Repeše upisala prvi ovosezonski poraz. Nekadašnja zvijezda sveučilišne momčadi Duke ubacila je 24 poena uz dva skoka, šest asistencija, pet oduzetih i četiri izgubljene lopte.

Marko Tomas dodao je 13 poena.

U njemačkom okršaju skupine D Alba je u Bonnu deklasirala domaći Telekom Baskets uz odličnu partiju Leona Radoševića, koji je za 25 minuta na parketu ubacio 12 poena uz pet skokova i pet asistencija.

Damjan Rudež bio je najefikasniji igrač Zaragoze u dvoboju iste skupine, u kojem je španjolska momčad pred svojom publikom nadigrala belgijski Mons Hainaut 73-56. Ubacio je hrvatski reprezentativac 16 poena uz dva skoka i asistenciju. Za dva je poena šutirao 2/4, za tri 4/5.

Pobjednički je natjecanje otvorio i Velimir Perasović, čija je Valencia slavila kod Parisa 85-68. Bio je to dvoboj u skupini C.