NEMA BRIGE

Bandić: Riješit ćemo i preostale Cibonine dugove

27.09.2013 u 17:40

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je dresove košarkašima Cibone i tako simbolično najavio početak nove sezone koja počinje u nedjelju utakmicom Kupa Dražena Petrovića u čijem se finalu sastaju Cibona i Cedevita...

'Mi vjerujemo u ovu mladu ekipu, sukladno mogućnostima grada Zagreb i krize i recesije, nismo imali velike novce da dovodimo ekstra klase i ljude iz NBA, ali ovi dečki koji su zadnje tri godine osvojili tri trofeja uljevaju nadu da ćemo ih obraniti, a mi ćemo pomagati koliko možemo. Ovdje se u hramu hrvatske košarke ne smije fulati, niti opustiti', rekao je Bandić poručivši kako će grad sanirati i preostale financijske probleme koje muče Cibonu.

'Do kraja, ako smo napravili 90 posto posla, ovih 10 neće biti veliki problem'.

Otkrio je gradonačelnik i za koga će navijati u nedjeljnom okršaju Cibone i Cedevite u finalu Kupa Dražena Petrovića.

'Za sada je to Cibona, ali ja sam sportaš, znate da trčim svako jutro i nek' pobjedi bolji. Volim sve zagrebačkei hrvatske klubove. Cijepljen sam prema bilo kakvom antagonizmu, pogotovo ako je netko bolji''.

U slučaju da Cibona ove sezone izbori Final Four ABA lige, što je najavljeno kao jedan od primarnih ciljeva, Bandić smatra i kako je kandidatura za domaćinstvo završnog turnira otvorena opcija.

To smo i dosad znali organizirati, pa možemo i ponovno. Samo nikad se neće ponoviti Kecmanova trica. Znate ja sam tada već išao uručiti pehar Cibonu, a kad sam se spustio na parket predao sam ga Partizanu. Ali to se dogodi i to je sport, mislim da se u sljedećih 100 godina neće dogoditi'.

Predsjednik Cibone Ivica Lovrić, na pitanje kako će se riješiti preostali dugovi Cibone, odnosno oni koji su stigli u vidu razglednice iz FIBE, a iznose 4 milijuna kuna na račun starih dugovanja Tomasu i Markoti, odgovorio je kako nije zabrinut.

'Nismo bili zabrinuti prije tri godine na ukupan dug Cibone, pa nećemo ni na ovaj ostatak. To su odluke FIBA-e, nešto što za nas nije iznenađenje i što smo očekivali. Ne bih to posebno komentirao. Cibona je svoje najteže vrijeme prošla'.

Znači li to da Cibona više neće dovoditi pojačanja za ovo sezonu, budući da i ne smije dok se ne isplate dugovi Tomasu i Markoti?

'Cibona je složila roster za ovu sezonu i bit će spremna odgovoriti na sve one potrebe koje se pokažu tijekom sezone. Mi smo, kad su u pitanju obveze koje je bivša uprava prema bivšim igračima vrlo neracionalno potpisivala, pri kraju', zaključio je Lovrić.