ŠTO ĆE REĆI MAGIC?

Vodstvo NBA lige razmišlja o velikoj promjeni; ima li to smisla?

24.09.2013 u 10:46

Bionic
Reading

Prema pisanju američkih medija, vodstvo košarkaške NBA lige razmatra mogućnost da u budućnosti dopusti igračima da na dresovima umjesto prezimena nose nadimke. Tako bi generacije koje dolaze imale privilegiju na dresu nositi nešto o čemu su maštali Magic Johnson, Dr. J i mnogi drugi velikani

Pozivajući se na izvore iz aktualnog prvaka Miamija, Bleacher Report i AP tvrde da će kao eksperiment poslužiti barem jedna utakmica između Heata i Brooklyn Netsa u predstojećoj sezoni. Umjesto prezimena James, Wade, Pierce ili Garnett, tako bismo na dresovima mogli vidjeti nadimke King James, D-Wade, The Truth ili KG. Ili možda AK47 kad je u pitanju Andrej Kiriljenko ili da stvar bude bizarna do kraja, Super Cool Beas ako govorimo o Michaelu Beasleyju

U NBA ligi i dalje očito izmišljaju načine kako da zgrnu još više novca, a ovo je samo nova ideja na tome putu. Jer, dakako, svi će se ti dresovi naći i u prodaji.

'Ideja je odlična, pokazuje napredak lige. Jer mi smo i dalje djeca koja igraju dječju igru. Iako smo danas odrasli, ne zaboravljamo odakle smo došli. Svi smo imali nadimke, a na ovaj ćemo način dopustiti navijačima da nam se još malo približe', poručio je veteran Miamija Ray Allen koji će na dresu nositi nadimak Shuttlesworth prema liku iz filma 'He Got Game' u kojem je glumio.

Ako se ova ideja zaista realizira, bit će svakako zanimljivo čuti i reakcije legendarnih igrača kao što su Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Julius Dr. J Erving, Charles Barkley i drugi.

No ako se posluša glas razuma i ako se neki pojedinci upitaju ima li to sve smisla - možda je ipak bolje ništa ne mijenjati, jer s vremenom košarkaški fanovi neće imati pojma da je primjerice CP3 Chris Paul ili da je AK47 oznaka za legendarnu automatsku pušku 'kalašnjikov' te kako se iza toga krije ruski košarkaš Andrej Kiriljenko.