JEDAN MRAV MANJE

Jakov Vladović iz Zagreba otišao u Rostov

07.07.2009 u 21:46

Bionic
Reading

Prije dvije sezone Jakov Vladović bio je organizator igre KK Zagreb s neograničenim ovlastima. Tada je uslijedila ozljeda koja je Zadranina odvojila od parketa, a vodstvo novozagrebačkog 'regionalca' prisilila na traženje alternativa. Tako su dovedeni iskusni Mulaomerović i Krstić, koji će u Trnskom provesti i iduću sezonu

Takav rasplet otvorio je mogućnost Vladovićeva odlaska te je ovaj objeručke prihvatio ponudu iz bogate ruske lige, pa će žuti dres Zagreba zamijeniti onim Lokomotive Rostov.

'Prioritet mi je bio prelazak u jaku ligu kao što je ruska, zadovoljan sam', kratko je za Večernji list svoj potez prokomentirao Vladović.

Vladovića sigurno nije 'prodala' statistika iz prošle sezone kada je u regionalnoj ligi prosječno zabijao deset poena uz dva dodavanja, no Vladović je sezonu ranije bio najbolji asistent Eurochallenge kupa i jedan od najboljih razigrivača regionalne lige.

U Eurochallenge kupu iduće će sezone nastupiti i Zagreb i Rostov, stoga je moguće da se Vladović u Trnsko, makar u protivničkom dresu, vrati već ove jeseni.