ROKO UKIĆ ZA TPORTAL

Ispovijest Hrvata koji je 'preživio' pakao u Grčkoj!

13.06.2013 u 17:39

Bionic
Reading

Među košarkašima Panathinaikosa, koji su na vrućem parketu u Pireju po 33. puta postali prvaci Grčke, našao se i hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić koji je jedva izvukao živu glavu

Međutim, utakmica u Pireju ostat će upamćena po incidentu koji se dogodio minutu i 27 sekundi prije kraja utakmice kada je treća utakmica finala protiv Olympiacosa prekinuta (Panathinaikos je u tom trenutku vodio 76:72).

U Dvorani mira i prijateljstva navijači domaćina zasuli su igrače Panathinaikosa bakljama, topovskim udarima, stolicama i drugim predmetima. Potpuni pakao u Grčkoj!

'Bilo je dosta gadno, no srećom sve je dobro završilo jer nitko nije ozlijeđen. Ipak su po terenu padali topovski udari, zapaljene baklje i bilo je jako opasno', kazao je za tportal.hr Splićanin Ukić koji će u glavnom Grčke ostati do kraja tjedan kako bi im i službeno bio uručen pehar pobjednika jer je finale službeno registrirano sa 3-0.

'Znali smo da će biti pakleno navijanje u Pireju, no, vjerujte, svi smo bili koncentrirani samo na igru i nismo se bavili navijačima. U trenutku kada su nam s klupe rekli da bježimo u svlačionicu nastao je pravi stampedo. U tom trenutku ne shvaćaš što se događa… Trčali smo kroz zaštitni tunel do svlačionice što smo brže mogli', dodao je Ukić koji sada ispred sebe ima mjesec dana godišnjeg odmora jer 20. srpnja započinju pripreme za Eurobasket 2013. koji se u rujnu igra u Sloveniji.

Iako je Ukić iz Splita i jako dobro zna što je topovski udar i puno puta je uživio vidio pravu bakljadu na košarkaškim terenima, ovo je nešto što se rijetko viđa:

'Ovakvo ludilo nisam doživio još nigdje, a svašta sam u svojoj karijeri vidio. Očito je presudno bilo što smo vodili i slavlje je bilo sve bliže', završio je Ukić koji, nakon dvije titule prvaka Turske te jedne iz Splita kada je bio tinejdžer, sada ima i ovu iz Grčke.
'Ni šest, sedam kupova nije za bacanje', kaže Ukić.

Kaos na grčkom finalu između Olympiacosa i Panathinaikosa