UHVATILI PRAVI RITAM

Cibona kroz grotlo Zadra na korak do hrvatske titule

01.06.2013 u 23:14

Bionic
Reading

U drugoj utakmici finala doigravanja PH košarkaši Zadra su na domaćem terenu poraženi od Cibone sa 76-92 (48-45), pa sada Cibona vodi sa 2-0 u pobjedama te je došla na korak od obrane naslova

Kod Zadra najbolji su bili Ante Delaš sa 16 i Romeo Travis sa 15 poena, a momčad Cibone predvodili su Jerel Blassingame sa 21, Dario Šarić sa 19 i Darryle Strawberry sa 16 koševa. Zadar je u prvom dijelu imao 14 koševa viška, no stala je serija trica i Cibona je okrenula vodu na svoj mlin.

Zadar se u završnici primakao na 77:72 zakucavanjem Marka Ramljaka, ali onda je stvar u svoje ruke preuzeo Blassingame i povezao pet koševa te slomio Zadrov otpor koji je bio posebno nošen podršakom iz pune Krešine dvorane.

'Znali smo da nas čeka jako teška utakmica u Zadru pred ovom fantastičnom publikom. Uspjeli smo izvući pobjedu i idemo u Zagreb potvrditi titulu,' rekao je Dario Šarić, a trener Cibone Lutz izolira ključnu fazu igre.

'U prvom dijelu nismo bili dobri u obrani i dozvolili smo da nam uđu u 'šutersko ludilo', ali kada smo pohvatali konce u tom segmentu pronašli smo put do vrlo važne pobjede,' kaže Lutz.

Treća utakmica na rasporedu je u utorak u Zagrebu kada će Cibona imati prvu priliku. Lani su osvojili naslov protiv Cedevite u petom dvoboju, sada imaju priliku za čistih 5:0 u doigravanju.