ŠOK U TORNJU

Markota od Cibone potražuje 600 tisuća eura

19.06.2009 u 08:28

Bionic
Reading

Iako je iz Cibone već najavljen manji proračun za sljedeću sezonu, u Tornju bi nove financijske potrese mogao uzrokovati spor s Damirom Markotom koji potražuje 600 tisuća eura

Šok u Tornju. Osim što se u Ciboni bore s ekonomskom krizom koja ih prisiljava da manje troše na prvu momčad, a neki pojedinci se pokušavaju zadržati u sastavu i s manjim ugovorima, sada je uprava suočena i sa sudskim sporom koji je protiv njih pokrenuo njihov bivši košarkaš Damir Markota.

Markota je prije sezone 2008/09. bio igrač Cibone, ali je potjeran iz kluba nakon što je propustio zrakoplov za pripremni turnir u Rusiji. 'Zločesti dečko' hrvatskog prvaka tada je dogovorio sa Cibonom da mu isplate tri plaće, a on je našao novi klub u inozemstvu.

No, u Ciboni nikada nisu isplatili dogovoreno i tada je Markotin zastupnik zaštitio cjelokupni ugovor kako bi mogao krenuti u sudsku bitku s Cibonom.

Kako pišu Sportske Novosti, Markotin ugovor je bio 400 tisuća eura, no sada su tu i kamate, pa se iznos popeo na 600 tisuća eura.