KRIZA SMANJILA PRORAČUN

Perasović i Cibona nastavljaju suradnju

15.06.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Velimir Perasović i sljedeće će sezone voditi Cibonu. Suradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo trenera i kluba, a sada slijedi teži zadatak - barem djelomično zadržati prošlogodišnju momčad te dovesti jednako dobra pojačanja za one koji napuste 'toranj'

Cibona se u ponedjeljak riješila jedne brige. Dužnost trenera i dalje će obavljati Velimir Perasović, koji je u sezoni 2008/09. s 'vukovima' osvojio hrvatsko prvenstvo i Kup, igrao finale regionalne lige te izborio u Euroligi TOP 16. On je sezonu prije potpisao ugovor na 1+1 godinu, a sada je samo dogovoren nastavak suradnje.

'Završili smo uspješnu sezonu. Dao Bog više takvih. Danas službeno krećemo s novom, a kreće se od glave, odnosno trenera. Cibona i Perasović nastavljaju suradnju. Pokazali smo da smo najuspješniji hrvatski klub i želimo i dalje biti najbolji', izjavio je predsjednik kluba Ivo Jelušić, a na njegove se riječi nadovezao i Velimir Perasović.

'Rekao sam da nema smisla da se nastavi suradnja ako obje strane nisu zadovoljne, a jesu. Sada imamo težak zadatak, s obzirom na smanjene financije, ali to nas neće spriječiti da budemo u vrhu. Ciljevi su i dalje kontinuitet u Euroligi te da budemo kompetitivni u svim natjecanjima u borbi za trofeje', izjavio je strateg hrvatskog prvaka.

Perasovića i vodstvo Cibone sada čeka težak posao. Samo nekoliko igrača je pod ugovorom (Rozić, Troha, Andrić, Vukušić….), a proračun će, u odnosu na prošlu sezonu, biti smanjen. S glavnim košarkašima Cibone, Prkačinom, Kusom, Andersonom i Callowayem, tek slijede pregovori.

'Mi želimo nastaviti suradnju, no pitanje je koliko su naše želje u raskoraku sa željama igrača. Ako žele ostati u Ciboni, oni moraju pristati na manje ugovore, s obzirom na to kakva je financijska situacija u svijetu', završio je Perasović na konferenciji za medije.

Teško je očekivati da će na takav rasplet svi igrači i pristati.