MVP VELJAČE

Ante Tomić najkorisniji je igrač Eurolige!

04.03.2013 u 16:40

Bionic
Reading

Sjajnim igrama proteklog mjeseca, hrvatski centar Barcelone Ante Tomić zaslužio je nagradu za najkorisnijeg igrača (MPV) veljače u izboru Eurolige

'Mnogi ljudi slave rođendan samo na onaj dan kada su rođeni. Ante Tomić je započeo puno prije nego je napunio 26 godina sredinom veljače i njegov je party trajao do zadnjega dana u mjesecu', započeo je autor teksta na web-stranici Eurolige hvalospjeve na račun hrvatskog centra.

Iako se statistika i valorizacijski indeks učinka uzimaju u obzir pri izboru za MVP-ja mjeseca, oni nisu isključivi kriterij, već se pobjednika određuje i na osnovi učinka i rezultata momčadi.

U izboru za veljaču, Euroliga je u obzir uzela utakmice u razdoblju između 31. siječnja i 28. veljače. U tom periodu je Barcelona ostvarila perfektnih 4:0 u F skupini Top 16 faze, pritom je kod kuće pobijedila dva konkurenta za vrh ljestvice, te je dobila i dvije gostujuće utakmice. Predvodio ju je Ante Tomić, najbolji momčadi strijelac, skakač i bloker u tom razdoblju!

'Tomić je igrač oko kojeg se sve najviše vrtjelo u svim tim četirima pobjedama, donosio je Barceloni kontinuitet i veliki učinak i u napadu i u obrani', piše stranica Eurolige.

'Tomić je spomenuto razdoblje okončao s prosjekom od 17 koševa, 5 skokova i jednom blokadom. Pogodio je 28 od 41 šuta za dva poena, što čini 68%. Bio je četvrti i po efikasnosti i po valorizacijskom indeksu (20.8 po utakmici) prošlog mjeseca, iako je odigrao manje minuta od čak 36 košarkaša. Najvažnije, pomogao je Barceloni da preuzme 1. mjesto na ljestvici i svoju pažnju usmjeri na ostvarivanje prednosti domaćeg terena u playoffu', piše, između ostalog, Euroliga.