PRVI TROFEJ

Rudež: Osvajanjem Kupa postajemo favoriti za titulu

26.02.2013 u 12:30

Bionic
Reading

Mladi zagrebački košarkaški trener na privremenom radu u Švicarskoj Ivan Rudež došao je do svog prvog trofeja u karijeri. Sa svojim 'lavovima' iz Ženeve osvojio je švicarski košarkaški kup

Iz Švicarske dolaze odlične košarkaške vijesti. Momčad Geneve de Lions koju je početkom sezone preuzeo mladi trener Ivan Rudež osvojila je švicarski kup pobijedivši 90:87 u neizvjesnom finalu trenutačno prvoplasiranu momčad prvenstva Fribourg. U Ženevi je ovo doživljeno kao veliki uspjeh pogotovo stoga što im je ovo prvi trofej u povijesti.

Finale švicarskog kupa igrano je u mondenom Montreuxu, a dojmove nakon osvojenog kupa prenio nam je trener osvajača Ivan Rudež

'Polufinale protiv Boncourta dalo nam je priliku za rotaciju igrače jer je bilo bitno odmoriti nositelje s obzirom na to da se dan kasnije igralo finale. Mladi su igrali jako dobro, a u finalu su povukli nositelji igre. U jednoj napetoj i tvrdoj igri pokazali smo mentalnu čvrstinu da dobijemo Freibourg', rekao je Rudež te opisao kakvo raspoloženje sada vlada u klubu.

'U klubu je euforija. Ovo je njihov prvi trofej i jednostavno su svi oduševljeni ovim uspjehom.'

No ovo je i Vaš prvi trofej kao samostalnog trenera.

'Da, jest. Lijep je osjećaj osvojiti kup i svaki trofej. Daje ti poticaj za još bolji rad.'

Uspjehom u kupu ste sada i službeno najavili borbu za titulu prvaka.

'Nakon ovoga nas gledaju drugim očima. Sada prelazimo u ulogu službenog favorita za titulu. Priliku imamo, no idemo korak po korak', završio je Rudež.