U CEDEVITI LJUTITI

'Kazna nas je neugodno iznenadila! A odgovornost ostalih?'

12.02.2013 u 16:02

Bionic
Reading

Nakon što je povjerenik natjecanja Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Bilić poslao službeno priopćenje s kaznama KK Cedevita te košarkašku Marku Tomasu, oglasio se i direktor KK Cedevita Krešimir Novosel

Naime, KK Cedevita i njen sportski direktor Matej Mamić kažnjeni su s ukupno 36.000 kuna, a Marko Tomas sa 20.000 kuna te četiri utakmice neigranja u domaćem prvenstvu, dakle A-1 Ligi za prvaka.

'S kaznama glede propozicija natjecanja se još i možemo složiti, ali kazna Marku Tomasu nas je sve neugodno iznenadila', kazao je direktor KK CedeviteKrešimir Novosel.

'Mi smo već u petak u priopćenju javnosti objasnili što mislimo o Tomasovom potezu i on će biti kažnjen po odluci naše stegovne klupske komisije, ali kazna HKS-a od četiri utakmice i 20.000 kuna je previsoka. Mi smo tijekom utakmice finala Kupa Krešimira Ćosića pokušali upozoriti nadležne na određene nepravilnosti, ali kruta pravila obraćanja sucima uvijek su nam prijetila tehničkim pogreškama. Uostalom, već na startu susreta smo kažnjeni jednom', dodao je Novosel.


'Pitamo se gdje je odgovornost organizatora utakmice i kako je moguće da igrač može doći na tribinu na takav način, uz zaštitara udaljenog dva metra od njega koji ne reagira. Organizator ima objektivnu odgovornost, predviđenu zakonom, a HKS u toj domeni uopće ne reagira. Marko u dosadašnjoj karijeri nema mrlju, osam godina se i ozlijeđen odazivao reprezentativnim akcijama i svatko tko ga poznaje, a njegov postupak ne odobravamo, zna da nije sigurno sudjelovao u incidentu bez ozbiljnog razloga. Ništa mu olakotno nije uzeto u obzir. Ispada da je isključivi krivac za sve što se događalo na susretu s Cibonom jedino KK Cedevita', završio je Novosel.