REPOVI OBRAČUNA

Tomasu kazna Cedevite i tužba napadnutog navijača

12.02.2013 u 14:56

Bionic
Reading

Cedevitinom košarkašu Marku Tomasu sasvim sigurno nije ni lako ni jednostavno. Nakon što je u četvrtak navečer izgubio finalni dvoboj Kupa Krešimira Ćosića od Cibone, Tomas je fizički nasrnuo na jednog gledatelja u dvorani koji ga je, prema riječima svjedoka, za vrijeme dvoboja žestoko vrijeđao

Dan nakon finala Kupa Krešimira Ćosića KK Cedevita izdaje priopćenje za javnost:

Košarkaški klub Cedevita bezrezervno osuđuje svako nesportsko i nasilno ponašanje, tako i kad je riječ o ponašanju igrača Marka Tomasa nakon završetka utakmice protiv KK Cibona 7. veljače u Košarkaškom centru Dražen Petrović, koje klub smatra neprimjerenim profesionalnom sportašu i duhu sportskog natjecanja.

Na zahtjev sportskog direktora KK Cedevita zakazano je disciplinsko vijeće kluba, koje će u najkraćem vremenu odlučiti o primjerenoj sankciji za iskazano nesportsko ponašanje Marka Tomasa.

KK Cedevita

No za Tomasa ovdje ne prestaju problemi jer kaznu su najavili i ljudi iz Hrvatskog košarkaškog saveza, a, po svemu sudeći, tužbu će podići i napadnuti gledatelj, Marjan S. On je u razgovoru za Novu TV izjavio:

'Nisam ga vrijeđao, već čovjek do mene, koji mu je i psovao majku. Tomas se potom okrenuo prema nama i rekao: 'Vidjet ćete vi', a onda sam vidio - ja. S obzirom na to da je i klub stao iza njega, a riječ je o hrvatskom reprezentativcu. Sramotno, tužit ću ga sigurno', rekao je Marjan S., jedan od aktera nemilog događaja nakon finalnog ogleda.