KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Veliko finale: Kome će pripasti prvi trofej sezone?

05.02.2013 u 17:51

Bionic
Reading

Draženov dom u srijedu i četvrtak, 6. i 7. veljače, ugostit će četiri najbolje košarkaške momčadi koje će se boriti za titulu pobjednika Kupa Krešimira Ćosića

Ždrijeb je odlučio da se u prvom polufinalu (srijeda, 18 sati) sastanu Cedevita i Split, a nakon njih u 20.15 sati 'domaćin' Cibona i Zadar.

Trener Cedevite Aleksandar Petrović, iako Split dolazi bez najboljeg igrača Nikole Vujčića koji je ozlijeđen, itekako je oprezan u najavi:

'Nemam nikakva očekivanja, koncentrirani smo samo na jednu jedinu utakmicu, polufinale sa Splitom. Nismo favoriti jer nas je Split dobio u obje utakmice u ABA ligi, pokazali su da imaju kvalitetnu igru za nas. Posljednji poraz od Splita nanio nam je puno ožiljaka i izvukao sam zaključke iz to te još nekih drugih susreta. Nadam se da će se moji igrači sjetiti kako smo se mizerno osjećali taj tjedan i naučiti iz pogrešaka koje smo imali', kazao je Petrović koji će u dvorani koja nosi ime njegova brata Dražena imati poseban motiv kako bi pomogao mladom klubu da osvoji drugi seniorski trofej u povijesti.

No, problemi s ozljedama (Ilievski) nikako ne idu na ruku Cedeviti koja je u ABA ligi, usprkos problemima, zaredala pobjedama:

'Iskreno, svjesni smo svih problema koje imamo i maksimalno respektiramo Split, no bez obzira na naše posljednje tri pobjede Kup nam nije pao u najbolje vrijeme. Ako dobijemo Split, igračima neće biti lako energetski odraditi novu utakmicu dvadeset i četiri sata kasnije.'

Iako je po mišljenju stručnjaka favorit za titulu Cedevita kapetan Cibone Marin Rozić sve će napraviti da njegov klub osvoji titulu:

'Jedva čekam polufinalnu utakmicu jer nakon poraza od Budućnosti želimo pokazati kako je to bio sam loš dan. Ova sezona dosta je turbulentna za nas i eventualno osvajanje kupa unijelo bi mir u momčad.'

Trener Cibone Danijel Lutz se osvrnuo na stanje u klubu:

'Koliko god situacija nije blistava, ovaj nam Kup donosi novu šansu pa tako i pristupamo sutrašnjoj utakmici. Dvije utakmice protiv Zadra bile su izuzetno neizvjesne. Prva je odlučena u produžetku, druga tek na u zadnjim sekundama. Nema razloga da i sutrašnja ne bude igrana na taj način. Dobro znamo protivnika. Priprema nije toliko detaljna što se tiče taktike, ali trebat će nam dijametralno suprotna energija od one koje smo pokazali u subotu. Na tome ćemo graditi pobjedu u ovom meču'.

Dobitnici paketa ulaznica (za polufinala i finale):
Ana Livun
Mlikota Marko
Katarina Vušković
Josip Plechinger
Irena Bešenski
Goran Bogovac
Ljiljana Stanić
Boris Zatezalo
Davor Hrelja
Berislav Petanović
* svaki dobitnik dobija paket za dvije osobe (ulaznice podići na blagajni Cibone od 16 sati)