PRONAŠLI PLAYMAKERA

Novi Amerikanac Blassingame potpisao za Cibonu

24.01.2013 u 16:38

Bionic
Reading

Cibona je napokon riješila mjesto playmakera, jer je tijekom četvrtka u klub stigao Jerel Blassingame koji je donedavno igrao za poljski Asseco Prokom

Nakon neuspjelih pokušaja s organizatorima igre kao što su Tweety Carter ili Dustin Ware, koje je tijekom ljeta doveo bivši trener Veljko Mršić te nedavne epizode s bivšim NBA igračem Smushom Parkerom, čini se kako je Cibona pronašla kvalitetno rješenje na ovoj vitalnoj poziciji.

Menadžerska agencija PEPI SPORT je u suradnji s Arete Sport agency dovela 31-godišnjeg Blassingamea u Cibonu, a sudeći po bogatom iskustvu koje ima iza sebe, čini se kako za 'vukove' dolaze bolji dani. Naime, Jerel je ove sezone nastupao za Asseco Prokom iz Poljske uz prosjek od 11,2 poena, 5,1 asistenciju za 28 minuta u Euroligi.

U prvenstvu Poljske brojke su mu nešto bolje, 14,5 poena i 5,4 asistencije za 30 minuta prosječno provedenih na parketu.

Dodajmo kako je Blassingame od jačih klubova igrao u grčkom AEK-u i Maccabi Rishonu, a nekoliko sezona proveo je u Švedskoj.

Sudeći po videosnimci iz prošle sezone riječ je o školskom playmakeru koji zna dodati loptu suigraču, no pitanje je koliko će se brzo uspjeti uklopiti u sustav igre trenera Danijela Lutza