Prvostupnik kineziologije

Dino Rađa diplomirao: Ne privlači me posao trenera

24.01.2013 u 11:28

Bionic
Reading

Hrvatska akademska zajednica postala je bogatija za još jednoga poznatog člana - proslavljeni košarkaš Dino Rađa diplomirao je na splitskom Kineziološkom fakultetu obranivši temu 'Osobitosti morfoloških karakteristika i funkcionalno-motoričkih sposobnosti mladih košarkaša'

Dino Rađa stekao je na splitskom Kineziološkom fakultetu zvanje prvostupnika kineziologije, odnosno sportskog trenera košarke, no nema se namjeru baviti trenerskim poslom.

'Diploma ide na zid, jer ne privlači me posao trenera. Davno sam počeo studirati i zajedno s Velimirom Perasovićem upisao sam studij u Zagrebu, ali sam ga prekinuo zbog obiteljskih obaveza i kad se ukazala prigoda za nastavak studija u Splitu, odlučio sam ga i završiti', kazao je Rađa dodavši da je imao veću tremu kao student, nego kao košarkaš.

'Dok sam igrao košarku, sve sam imao u glavi, bila mi je poznata materija. Ovo je ipak nešto drugo, premda su profesori imali razumijevanja. Dugo sam u košarci, radio sam s najvećim trenerima i puno naučio od njih, no iz pojedinih predmeta sam uzimao i repeticije, primjerice iz statistike, jer mi je to bilo nepoznato. Nije mi bilo lako, cijelu noć nisam spavao, morao sam malo ponavljati zbog stručnih izraza i sada mi je pao kamen sa srca.'

Dino je diplomirao s odličnim uspjehom.

'Napokon sam i na papiru dobio potvrdu da sam bio igrač. Ocjene nisu važne, važno je da sam ovo priveo kraju, bez obzira na godine, i svima bih preporučio da naprave isto. Nikad nije kasno. Ocjena neće promijeniti ništa - i dalje ću ostati kakav sam bio. Povremeno ću raditi s mladim igračima individualne treninge, i to je to', zaključio je Rađa.