KORAK DO NASLOVA

Briljantno prvo poluvrijeme Ciboni osiguralo pobjedu

02.06.2009 u 20:07

Bionic
Reading

U trećoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske košarkaši Cibone su na svom parketu svladali Zadar 83:79 i tako poveli 2:1 u seriji te ih sada samo jedna pobjeda dijeli od naslova prvaka

Zahvaljujući prvenstveno briljantnom prvom poluvremenu, a posebice drugoj četvrtini, Cibona je pobijedila Zadar. Mada će konačni rezultat sugerirati dramu, samo četiri poena razlike u konačnici djelo je opuštenosti 'vukova' u posljednjih nekoliko minuta, kada su od +19 dozvolili gostima iz Zadra da smanje i tako dožive podnošljiv poraz.

Cibona je prvu četvrtinu dobila 20:12, a drugu 32:15, što znači da je nakon 20 minuta vodila velikih 58:31. Posebno upečatljiva Cibona je bila sredinom druge četvrtine kada je serijom od 22:7 razbila svaku nadu Zadra u pobjedu.

U drugom je dijelu došlo do pada u igri Cibone koja je bila uvjetovana opuštanjem, ali i malim brojem zdravih igrača, tako da su oni koji su bili na parketu bili 'izraubani', no pobjeda 'vukova' ni u jednom trenutku nije došla u pitanje.

I ovog puta simultanku protiv Zadra je odigrao Anderson koji je utakmicu završio sa 25 koševa i 10 skokova, a odličan je bio i Kus sa 20 poena. Kod gostiju se istakao Rančić sa 20 poena.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u petak u Zadru.