KRALJ JAMES OSTAO BEZ KRUNE

Howardov rekord odveo Orlando u finale

31.05.2009 u 11:30

Bionic
Reading

Orlando Magic je slomio Cleveland Cavaliers rezultatom 103:90 te je tako u finalu Istočne konferencije izborio konačnih 4:2 i osigurao si veliko NBA finale protiv Los Angeles Lakersa

Dwight Howard, čiji je nadimak Superman, odigrao je savršeno, zabivši 40 koševa (šut 14/21), vlastiti rekord u doigravanju, uz 14 skokova za pobjedu Magica u šestoj finalnoj utakmici Istočne konferencije.

Najkorisniji igrač NBA LeBron James ubacio je 25 koševa za Cleveland, koji je ubilježio drugi finale Istoka u nizu, ali nije mogao nadigrati vanjski šut Magica.

'Činilo se kao da im je trica 100 posto', izjavio je Clevelandov Mo Williams.

James je imao sedam skokova i sedam asistencija.

Finale NBA počinje u Los Angelesu u četvrtak, gdje će prvaci Zapadne konferencije početi svoje rekordno 30. finale. Lakersi su prošle godine izgubili od Boston Celticsa u šestoj utakmici.

Orlando je u svom jedinom dosadašnjem nastupu poražen od Houston Rocketsa u četiri utakmice u finalu 1995.

Magic, koji je uspio pobijediti Cavalierse u pet uzastopnih utakmica u Orlandu ove sezone, poveo je u prvoj četvrtini pet koševa, zahvaljujući Howardovih 13 pogodaka.

Vodstvo je naraslo na 18 koševa do poluvremena, a James nije uspio ubaciti niti jedan koš u drugoj četvrtini.

Cleveland je zabio prvih osam koševa u drugom poluvremenu, no Orlando je i dalje kontrolirao igru, zahvaljujući Howardu i jakoj obrani.

Rashard Lewis je dodao 18 pogodaka, a Mickael Pietrus 14 za Orlando. Za Cleveland je 22 koša ubacio Delonte West, dok je Mo Williams zabio 17.