GERVIN NEDOSTIŽAN?

LeBron srušio rekord Karla Malonea, sad lovi Mchalea i Gervina!

26.12.2012 u 11:54

Bionic
Reading

LeBron James predvodio je Miami Heat u domaćoj pobjedi nad Oklahoma Cityjem sa 29 koševa, osam skokova i devet asistencija, u sudaru klubova koji su u lipnju igrali finale NBA lige

Bila je to 25. uzastopna utakmica ove sezone u kojoj je James ubacio 20 ili više koševa, s kojom je i službeno prestigao na vječnoj ljestvici legendarnog igrača Utah Jazza Karla Malonea koji je sezonu 1989/90. otvorio serijom od 24 utakmice sa 20 i više poena.

Sljedeći je na vječnoj ljestvici Kevin McHale sa 28 utakmica koje je nanizao u sezoni 1986/87. s tada šampionskim Boston Celticsima, a prvi i čini se još uvijek nedodirljiv je George Gervin koji je u sezoni 1981/82. sezonu otvorio sa čak 45 utakmica sa 20 i više poena.

Dodajmo još kako je u derbiju protiv Oklahome LeBron prekinuo nevjerojatan niz od čak 254 minute i sedam sekundi bez prekršaja! Nakon malo više od četiri minute igre u prvoj četvrtini James je pri pokušaju da blokira Sergea Ibaku zahvatio loptu, ali i njegovu ruku, te su mu suci dosudili prvu osobnu pogrešku još od 8. prosinca i utakmice protiv New Orleansa.

Za desetak utakmica očekuje se i 20.000. koš LeBrona u karijeri, što je dosad u povijesti lige uspjelo tek tridesetsedmorici igrača. S obzirom na to da će 30. prosinca napuniti 28 godina – nje loše. Tko zna na kojim će se brojkama jednom kada ode u igračku mirovinu zaustaviti.