CIBONA NEMOĆNA

Zadrani se pobjedom 'vratili u finale'

30.05.2009 u 18:21

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra uvjerljivim su se trijumfom 83:72 (20:16, 16:14, 24:16, 23:26) protiv Cibone na svom Višnjiku vratili u igru za prvaka Hrvatske. Serija ponovno seli u Zagreb

Cibona je u dvoranu Krešimira Ćosića istrčala samo s devetoricom igrača i takvi nisu mogli parirati sjajno raspoloženim Zadranima. Domaćin je utakmicu otvorio serijom 9:0 i do kraja susreta čvrsto su, bez iznimke, držali vodstvo.

Cibona se, prvenstveno zahvaljujući Andersonu, držala na pristojnom odstojanju, no osjetilo se da je Amerikanac umoran i da će teško držati ritam svih 40 minuta. Presudile su uvodne minute drugog poluvremena, u kojima su Zadrani dosegnuli maksimalno vodstvo od 59:41 i praktično si osigurali mirnu završnicu.

Gotovo pet tisuća gledatelja na vrijednoj pobjedi prvenstveno mogu biti zahvalni centru iz 'domaće radinosti' Tomi Ružiću, koji je zabio 21 koš uz sjajan šut (8/9). Stipčević je zabio 14, ali je i bio najbolji skakač domaćih sa sedam skokova. Boisa također 14, Johnson je dodao 12, a Rančić 11 koševa.

Kod Cibone je ponovno dominirao Anderson s 29 koševa i 12 skokova, no još je samo Homan (11) upisao dvoznamenkasti broj koševa i pokazalo se da je izostanak Prkačina i Vukušića nenadoknadiv hendikep za Cibonu.

'Moj pojedinačni učinak je bio stvarno dobar, ali momčadski smo odigrali sjajno, što je puno važnije. Treba nam još malo agresivnosti i možemo ostvariti svoj cilj. Među nama nema velike razlike i sve je otvoreno', rekao je za HTV nakon susreta Tomislav Ružić.

Rezultat finala, koje se igra na tri pobjede, izjednačen je na 1:1, a treći dvoboj igrat će se u utorak u Zagrebu.