DINASTIJA KOJA NE UMIRE

Lakersi se plasirali u 30. finale u povijesti

30.05.2009 u 10:58

Bionic
Reading

Košarkaši Los Angeles Lakersa prvi su finalisti NBA lige nakon što su u šestom susretu finala Zapada slavili kod Denver Nuggetsa s uvjerljivih 119:92

Lakersi su dobili seriju s 4:2, a u finalu čekaju boljega iz dvoboja finala Istoka u kojem igraju Cleveland Cavaliersi i Orlando Magic. U prednosti je Orlando, koji vodi s 3:2 u pobjedama.

Klub iz Los Angelesa će tako drugu godinu zaredom igrati u velikom finalu, a većinu zasluga za to može se pripisati Kobeu Bryantu, koji je sinoć postigao 35 koševa i podijelio čak 10 asistencija.

'Ovo je velika pobjeda za nas jer je Denver izvanredna momčad sa sjajnim igračima na svim pozicijama. Večeras smo odigrali najbolju utakmicu u seriji, shvatili smo da je ovo naša šansa', kazao je Bryant, koji će u čak 30. klupskom finalu predvoditi Lakerse u borbi za 15. naslov u povijesti.

Uz Bryanta, sinoć su Lakersi imali raspoložene Pau Gasola i Lamara Odoma, koji su dali po 20 koševa, pričuva Trevor Ariza je zabio 17, a Lakersi su imali sjajan šut od 57 posto te nisu promašili nijedno od 24 slobodna bacanja.

'Večeras su Lakersi zaslužili finale, ali ja i dalje mislim da smo mi najbolja momčad lige. Otvorili smo u prvim utakmicama dosta pukotina u njihovoj igri, no oni su to pokrili u posljednjim utakmicama', kazao je trener Denvera George Karl.

Carmelo Anthony (25) i J.R. Smith (24) predvodili su Nuggetse, koji su ove sezone igrali finale Zapada nakon duge 24 godine.