KAKO UBACITI ZA 0,8 SEKUNDI?

Travisov koš Partizanu podsjetio na ludu Kukočevu tricu!

21.12.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Koš zadarskog Amerikanca Romea Travisa Partizanu u posljednjim stotinkama utakmice 14. kola ABA lige na Višnjiku još uvijek je nezaobilazna tema među Zadranima, ali i košarkaškim zaljubljenicima u Hrvatskoj i izvan nje

Podsjetimo, Zadar je imao zaostatak od pola koša i loptu sa strane samo osam desetinki prije kraja susreta. Igrači u polju maestralnom 'diverzijom' otvorili su put prema košu Travisu kojeg je idealno alley-oop dodavanjem poslužio Ante Delaš. Taj koš bio je šlag na veličanstvenu košarkašku večer u dvorani Krešimira Ćosića

Tako je u Hrvatskoj Amerikanac zabio koš u akciji koja je smjela trajati svega osam desetinki. A znate li da je daleke 1994. u NBA ligi jedan Hrvat u Americi učinio isto?

I tada je na semaforu pisalo točno 0,8. Riječ je o Toniju Kukoču koji je kao rookie (novak) u dresu Chicago Bullsa protiv Indiane Pacersa pogodio tricu od ploče nakon primljene lopte iz auta.

Prije njega Reggie Miller je pogodio težak šut za vodstvo Indiane 95:93, a nakon time-outa Kuki je pobjegao svojim čuvarima i nakon sjajnog dodavanja Scottieja Pippena pogodio 'nemoguće'.