SPEKTAKL U TRNSKOM

Lupice dočekuju najjaču košarkašku ekipu u povijesti

17.12.2012 u 20:07

Bionic
Reading

Košarkašice Novog Zagreba ove će srijede ugostiti po mnogima najjaču žensku košarkašku ekipu svih vremena ruski UMMC Ekaterinburg koju predvodi Candance Parker

U devetom kolu ovogodišnje Eurolige, ŽKK Novi Zagreb ugostit će ekipu UMMC Ekaterinburg, prvakinje Europe iz 2003. godine, prvakinje Rusije, osvajačice brončanih medalja sa završnih turnira Eurolige u posljednje četiri godine.

Ove godine su odlučili tome stati na kraj, te su oformili najjaču žensku ekipu u povijesti europske košarke – dovoljno je spomenuti igračice poput Taurasi, Nolan, Dominguez, Stepanova, Gruda, Parker, Petrakova, Hollingsworth… Ekipa bez slabe točke.

UMMC Holding, glavni sponzor kluba, i njegov predsjednik, Iskander Makhmudov, 49-godišnju uzbečki milijarder (čije se bogatstvo procjenjuje na 11,9 milijardi dolara, s tim da je preko jedne milijarde dolara do sada darovao u humanitarne svrhe) nisu ove godine žalili ni truda ni novaca da konačno u Ekaterinburg, prijestolnicu Uralske oblasti, donesu naslov prvaka Europe. Dosadašnji rezultati i ispunjena dvorana (5.000 gledatelja) na svakoj domaćoj utakmici dovoljno govore o tome da su na dobrom putu.

Ekaterinburg je, osim po Uraločki 'našeg' Nikolaja Karpolja i najboljem ruskom ženskom košarkaškom klubu, poznat kao mjesto u kojem su ruski boljševici ubili posljednjeg ruskog cara, Nikolaja Romanova i njegovu obitelj. Na mjestu njihove pogibije danas se nalazi veličanstvena crkva.

Još nam je u sjećanju veličanstvena utakmica Lupica u Ekaterinburgu, kada je ekipa milijunašica sastavljena iz čak sedam različitih zemalja (Rusija, SAD, Poljska, Mađarska, Latvija, Španjolska, Francuska) do zadnje minute strahovala za pobjedu. Nadajmo se da Lupice mogu pružiti i ponoviti takvu partiju na svoj terenu u Trnskom.

Ruskinje dolaze u Zagreb privatnim zrakoplovom već u ponedjeljak, što je dokaz da ništa ne prepuštaju slučaju.

Utakmica se igra u srijedu, 19. prosinca, s početkom u 18 sati u ŠD Trnsko.