CEDEVITA KOD CIBONE

Napokon debi 'vuka' Šarića, a Aco poručuje: Želimo ga limitirati!

08.12.2012 u 19:13

Bionic
Reading

U 12. kolu regionalne ABA Lige u Draženovu domu u nedjelju, 9. prosinca (17 sati, Arenasport 2), Cibona igra gradski derbi protiv Cedevite

Jedini hrvatski euroligaš Cedevita, momčad koju vodi Aleksandar Petrović, s omjerom pobjeda i poraza 7-4 dolazi u Draženov dom u goste Cedeviti koja je ubilježila tek četiri pobjede te se nalazi na 12. mjestu na ljestvici.

Posljednju pobjedu u ABA ligi Cibona je upisala u 7. kolu na gostovanju kod Budućnosti kada je zahvaljujući seriji Tweetyja Cartera pobijedila 64:60. Od tada se kod 'vukova' puno toga promijenilo, otišao je trener Veljko Mršić, u klub je stigao 18-godišnji Dario Šarić, a Amerikanci Ware i Carter su postali bivši.

Trener Cibone Danijel Lutz, donedavni pomoćnik Mršića, kratko je uoči derbija kazao:

'Svi znamo koju tenziju nosi utakmica s Cedevitom. Također smo svjesni različitog stanja u kojem se nalazi naša momčad nakon gubitničkog niza. Momčad Cedevite sjajno gura u ABA Ligi, a dobro joj ide i u Euroligi. Oni su favoriti i zaslužuju respekt, no dečkima ne dozvoljavam da nastupi letargija i ne prepuštamo se lošoj atmosferi. Svi su zdravi i spremni za utakmicu u nedjelju', kazao je Lutz.

Dariju Šariću, koji će u dresu Cibone s brojem 9 debitirati u nedjelju, optimizma ne nedostaje. Mladi 209 cm visoki Šibenčanin na konferenciji za novinare uoči utakmice kazao je da osjeća pozitivnu nervozu pred utakmicu, a na pitanje o pritisku velikih očekivanja, odgovorio je:

Evo kako gledati debi Šarića

Utakmicu uživo putem MAXtv-a možete pratiti na kanalu Arenasport 2 ili putem streama na match.tportal.hr.

'Sam sebi ne stvaram pritisak pa ga ni ne osjećam. Mislim da mogu pomoći ekipi da u nedjelju dođe do pobjede. Danas smo odradili dobar trening nakon što se ostatak momčadi vratio iz Sankt Peterburga. Svi smo fokusirani i svi želimo pobjedu. Gradski derbi koji nam u ovom trenutku dolazi više je od obične utakmice. Cedevita je favorit, ali mislim da možemo iznenaditi ako budemo puno brži, ako brže mislimo i trčimo i na taj način tražimo svoju šansu u nedjelju', kazao je Šarić.

Lutz je naglasio da od osamnaestogodišnjeg Darija Šarića nikako ne očekuje čudo, no vjeruje da može pomoći momčadi.

'Dario nije u stanju sam dobiti utakmicu, no riječ je o igraču koji svojom kvalitetom može podići i kvalitetu momčadi. Na Darija gledam kao na igrača koji je po svojim odlikama playmaker, bilo koju poziciju da igra', dodao je Lutz.

Trener Cedevite Aleksandar Petrović, koji više nego dobro poznaje igrače Cibone, kratko je uoči utakmice kazao:

'Maksimalno respektiramo Cibonu. Znamo koju individualnu kvalitetu imaju u određenim igračima i sigurno da će u nedjelju njima biti lajtmotiv da prekinu crnu seriju. S druge strane, naš lajtmotiv je da krenemo u seriju pozitivnih rezultata u ABA ligi. Unatoč određenim poteškoćama što se tiče igrača, prije svega Marka Tomasa i donekle Luke Babića', kazao je Petrović.

Iako je Cibona u prošlom kolu ABA lige u Ljubljani poražena, činjenica da je u gostima kod Olimpije u jednom trenutku imala veliko vodstvo, dovoljna je za upozorenje.

'Vjerujem da ćemo biti spremni i želim tu pobjedu, ali ne oslanjamo se na to da je Cibona u problemima jer smo svjesni da Cibona može odigrati u svojem okviru. Vidjeli smo, uostalom, 25 minuta u Ljubljani da je to izgledalo prilično dobro i kvalitetno, gdje su oni otišli na 19 razlike. Prema tome, ne možemo upasti u zamku da se zavaravamo lošom formom i lošim rezultatima. Pogotovo ja znam koliko Cibona u tim uvjetima može biti opasna', dodaje Aco.

Po najavama, u u gradskom derbiju za Cibonu bi trebao zaigrati 18-godišnji Dario Šarić...

'Treba vidjeti kako će ga oni implementirati kroz trening u ova tri-četiri dana da zauzme jedno stabilno mjesto. U svakom slučaju, lijepo će biti vidjeti da se jedan od najtalentiranijih klinaca na svijetu vraća na parket, ali želimo ga limitirati u tome da protiv nas odigra dobru utakmicu. Želimo dva boda, a Šariću sve najbolje i dalje', dodao je Petrović koji je, podsjećamo, uz čelne ljude Cibone pokušao lobirati da 18-godišnji dragulj Šarić potpiše za Cedevitu. Na koncu se Šarić odlučio za Cibonu...

Prošlogodišnji centar Cibone Goran Suton danas je u redovima Cedevite. On se dobro sjeća sjajnih utakmica i punih dvorana iz finalne serije Prvenstva Hrvatske:

'Očekujem atmosferu kao što je bila prošle godine u Ciboni tijekom finala i bilo bi to lijepo vidjeti opet u Zagrebu', kazao je Suton.

Utakmicu uživo putem MAXtv-a možete pratiti na kanalu Arenasport 2 ili putem streama na match.tportal.hr.