FINALE ISTOKA

Orlando odveo Jamesa na rub provalije

27.05.2009 u 09:26

Bionic
Reading

Sva povijesna dostignuća i rekordne serije Cleveland Cavaliersa vrlo su blizu kante za smeće. Momčad predvođena najkorisnijim igračem lige doživjela je i drugi uzastopni poraz u Orlandu i na korak je od ispadanja iz finala istočne konferencije

Prva dva kruga doigravanja navijačima Clevelanda ponudila su snove. Osam čistih pobjeda, nijedna s manje od deset koševa razlike i momčad LeBrona Jamesa svrstana je u poziciju glavnog favorita za naslov prvaka. No tada su došli Dwight Howard i Orlando.

Nakon breaka u Clevelandu, Orlando je u svojoj dvorani odradio posao i poveo sa 3:1. Od drugog finala u klupskoj povijesti dijeli ih još jedna pobjeda iz sljedeća tri dvoboja.

Cleveland je ponovno vodio, na poluvrijeme su otišli s osam koševa razlike. No tada je 'poludio' Rafer Alston. Bek Orlanda u sljedećih je šest minuta sa 13 koševa zatrpao koš kavalira i donio prednost zahuktalom Magicu. Kraj LeBrona Jamesa živog, Cleveland nije lako slomiti i tako je dvoboj uz puno preokreta otišao u produžetak.

James ga je izborio s dva bacanja pola sekunde prije kraja, a tamo su se nadmetali on i najveća zvijezda Orlanda Dwight Howard. Obojica su zabili po deset poena, a James je sa zvukom sirene pri konačnom rezultatu 116:114 gađao tricu za pobjedu. Kažu da je izgledala kao da će ući, ali obruč se pokazao pretijesnim i u Orlandu je počelo slavlje.

'Tako smo blizu da već mogu namirišati finale. Ali polako, moramo dobiti još jednu i to neće biti lako,' rekao je nakon susreta Alston koji je zabio 26 koševa. Efikasniji u Orlandu bio je samo Howard sa 27 i 14 skokova. Lewis i Pietrus zabili su po 17, a Hedo Turkoglu uz 15 koševa je upisao osam dodavanja i sedam skokova.

Što reći za LeBrona Jamesa? Zabio je 44, skočio 12 puta i upisao sedam dodavanja. U zadnjem napadu su ga udvajali, no u dvije sekunde je primio loptu, isfintirao ih i skoro zabio. Trener Orlanda Van Gundy rekao je da kada je lopta u LeBronovim rukama dvije sekunde traju kao pet minuta.

Po treći je puta u ovoj seriji zabio više od 40 koševa i Cleveland je sva tri susreta izgubio. Pred njima je vrlo težak posao, prvi susret s imperativom pobjede čeka ih u noći sa četvrtka na petak.

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 3:1
116:114 (21:25, 29:33, 28:21, 22:21 / 16:14)