UOBIČAJENO U ATENI

Olympiacos pregažen, Vujčić pogođen u glavu

26.05.2009 u 18:33

Bionic
Reading

Tijekom drugog dvoboja finala košarkaškog prvenstva Grčke manjak dramaturške napetosti na terenu nadoknadili su navijači Panathinaikosa, koji su bez ikakvog razloga napravili opći kraval

Zeleni iz Atene nakon pobjede u prvom susretu na gostujućem terenu velikim rivalima iz Pireja nisu ostavili šanse ni u drugom susretu. Već u prvoj četvrtini poveli su dvoznamenkastom razlikom, a u trećoj dionici uraganskom serijom ostatak dvoboja učinili su nezanimljivim. Susret je završio rezultatom 91:74.

Ipak, u prvi plan u OAKA areni tada su došli domaći navijači koji su uslijed serije svojih ljubimaca počeli ubacivati pirotehnička sredstva i tvrde predmete na parket. Tijekom tog kaosa jedna željezna kuglica pogodila je u rame i glavu hrvatskog internacionalca Nikolu Vujčića. Splićanin je posrnuo i ubrzo su ga okružili članovi liječničke službe. Čini se da ozbiljnijih posljedica neće biti, no Nikola se više nije vraćao na parket.

Vujčić je dvoboj završio sa skromna dva poena uz tri skoka i dva dodavanja. Panathinaikos je predvodio Baptiste sa 18 koševa, a zelene od obrane naslova prvaka dijeli još jedna pobjeda za koju će imati tri prilike.