BRILJIRA U BARCI

Ante Tomić: Moram dokazati da dobre igre nisu slučajne!

07.11.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Hrvatskom košarkaškom reprezentativcu Anti Tomiću sjajno ide ove sezone u dresu Barcelone u koju je stigao iz redova najvećeg rivala - Real Madrida

U razgovoru za katalonski Sport Dubrovčanin je priznao da se osjeća dobro u novom klubu, a o onom bivšem nije htio govoriti.

'Iznimno sam sretan sa svime: gradom, klubom, suigračima, trenerima i svojom igrom. Kao momčad smo izgubili već tri utakmice u španjolskom prvenstvu, što svakako nije dobro, no ostalo je još puno za igrati', kazao je Tomić, kojem, dojam je, igra Barcelone bolje odgovara od one Realove.

'Da, igram dobro, ali i dalje moram puno raditi kako bih dokazao da ove dobre igre na početku sezone nisu slučajnost. Moram uhvatiti konstantnu razinu igre.'

U katalonskom klubu Tomić dobiva više prilike na poziciji klasičnog centra, odnosno 'petice', što se pokazuje dobrim i za njega i za momčad.

'Da, na taj način imam više loptu u rukama, a onda mogu šutirati, igrati jedan na jedan ili pronaći suigrače na otvorenom šutu i napraviti još puno toga za momčad', zaključio je 25-godišnji, 217 centimetara visoki hrvatski košarkaš.