NBA DOIGRAVANJE

Izvrsni Bryant opet spasio Lakerse

24.05.2009 u 10:34

Bionic
Reading

Kobe Bryant zabio je čak osam koševa u zadnjih 70 sekundi utakmice protiv Denvera i osigurao drugu pobjedu LA Lakersima u finalu Zapada. Ukupno je zabio 41 koš u pobjedi 103:97

U trećoj utakmici NBA finala Zapada Los Angeles Lakersi su u gostima svladali Denver Nuggetse 103:97. U seriji na četiri pobjede Los Angeles vodi 2:1, a sljedeća utakmica igra se za dva dana opet u Denveru.

Junak trećeg dvoboja bio je Kobe Bryant, koji je ubacio 41 koš, čak osam u zadnjih 70 sekundi susreta. Nakon što je Denver vodio većinu utakmice, u zadnjoj četvrtini se vodstvo mijenjalo čak devet puta, uz tri izjednačenja, sve dok Bryant nije preuzeo odgovornost.

'Ovo je moja najveća pobjeda na gostovanjima otkad sam u Lakersima. Prošle sezone na Zapadu nismo ni izbliza imali ovakve utakmice u play-offu. Ne sjećam se ni kad sam bio umorniji nego sada', kazao je Bryant, koji u tri utakmice s Denverom ima prosjek od 37,7 poena. Prije šest godina je optužen u državi Colorado za silovanje, pa najbolji strijelac Lakersa ima i dodatni motiv.

U zadnjoj su četvrtini Lakersi dali čak 32 koša, dok je Denver od 22 pogodio samo pet šutova.

'Naravno da smo znali da neće biti lako večeras. Ipak, igrali smo žestoko, no ne i pametno. Snagom se ne može dobiti utakmica', rekao je branič Nuggetsa Chauncey Billups (18 koševa, 7 asistencija).

Kod Lakersa je Pau Gasol imao 20 poena i 11 skokova, dok je kod Denvera Carmelo Anthony zabio 21 koš, ali nijedan u drugom poluvremenu.