ABA LIGA

Zadar razbio Cedevitu usred Zagreba

28.10.2012 u 20:09

Bionic
Reading

U hrvatskom derbiju 6. kola regionalne ABA lige Zadar je iznenađujuće savladao Cedevitu u Zagrebu sa 83:67

Već na kraju prve četvrtine Zadar je imao prednost od 13 koševa (27-14), a na ulasku u posljednju četvrtinu na semaforu male dvorane Doma sportova stajalo je +23 za goste (45-68). Do kraja susreta je Cedevita uspjela ublažiti poraz, ali ne i dojam iz susreta.

Zadar je do prve ovosezonske gostujuće pobjede i druge ukupno predvodio Ante Delaš sa 18 koševa (trice 4-6). Franko Kaštropil je dodao 13 uz 8 skokova, a Romeo Travis 13 uz 6 skokova.

Najefikasniji igrači Cedevite, kojoj je ovo bio prvi domaći poraz u ABA ligi, te drugi ukupno, bili su Miro Bilan i Oscar Marques Green sa 14 koševa.

Nakon utakmice trener Zadra Ante Nazor bio je zadovoljan.

'Moram čestitati svojim igračima na pristupu, kojeg smo konačno dobili u svim segmentima igre. Defanzivno, u kontroli skoka,postavljanju napada... Cijelo vrijeme vjerovao sam u ovu ekipu i da može dobiti na strani. To smo pokazali i u Beogradu protiv Partizana i prošlog tjedna protiv Cibone. Ova pobjeda došla nam je u najboljem trenutku, da možemo nastaviti mirno raditi. Jako nam je teško palo kad smo kod kuće poraženi protiv Olimpije, a ovom pobjedom vratili smo što smo izgubili. Igrali smo dobro od početka, a zaigrali smo na umor Cedevite. Na njima je umor od puta ostavio traga. Mi smo više pažnje posvećivali našoj igri nego igri protivnika. No, evidentno da su igranje Eurolige, let i gubitak samopouzdanja nakon uvjerljivog poraza segmenti koji igraju ulogu ne samo u fizičkom nego i u psihičkom planu'.

S druge pak strane Božo Maljković tiješio se kako su njegovi igrači imali slab dan.

'Čestitam ekipi Zadra. Bili su dominanti u svim segmentima košarkaške igre. I u skoku i u pasu i u ničijim loptama. Rekao bih, i u pameti. Vidi se da su se vrlo temeljito spremili za tu utakmicu. Imali su sedam dana vremena da se odmore i da igraju snažno. Njihovi igrači pokazali su koliko vrijede i koliko su talentirani.Košarka je vještina, a oni su večeras bili mnogo vještiji od nas. Na utakmici protiv Efesa ja sam, kad sam vidio da se ne može pobijediti, dao minutažu svim igračima upravo zbog ove utakmice. No, većina mojih igrača nije navikla na ovakve situacije. Mi dobro treniramo, nema igrača koji se na našim treninzima ne zalaže. Ne vjerujem da smo energetski prazni, ali kad u Europi dobiješ jedan šamar ono samopouzdanje koje dobiješ nakon pobjede protiv Olimpije ti brzo nestane jer vidiš da ima mnogo boljih od tebe. Bio je to slab dan. Nemoguće je da tako loše šutiramo i konfuzno igramo. Mislim da možemo bolje'.