ABA LIGA

Cibona preokretom do slavlja nad Širokim

27.10.2012 u 19:51

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone došli su do treće pobjede u regionalnoj ABA ligi. Na svom su parketu uspjeli pobijediti Široki 69:63

Igrači trenera Veljka Mršića upisali su i treću pobjedu u ABA ligi iako su praktički cijelu utakmicu bili u rezultatskom zaostatku za Širokim. Cibosi su loše otvorili utakmicu, da bi u drugoj četvrtini 'vukovi' uspjeli smanjiti zaostatak, pa se na odmor otišlo s prihvatljivih 41:37 za Široki.

U trećoj četvrtini Cibona se opet gubi, što koriste gosti i odlaze na sedam koševa prednosti. Ipak, u zadnjoj četvrtini su se 'vukovi' zbili i napravili preokret te na kraju praktički rutinski došli do pobjede 69:63.

Marin Rozić sa 12 koševa predvodio je Cibonu, a vrlo dobri su bili i Jagodić-Kuridža te Strawberry sa 11 poena. Kod gostiju se istakao Šakić sa 10.

'Zadovoljan sam igrom pogotovo s obranom u drugom dijelu. Dobili smo momčad koja već dugo igra zajedno i koja je vrlo dobra. Imali smo nesreće s ozljedama, prvo Zubčić, a sada i Hamilton. Morat ćemo igrati s nižim postavama i bit će puno teže kada budemo igrali s fizički jačim momčadima', kazao je trener Cibone Veljko Mršić.

Treće gostovanje i treći put u ništa. Košarkaši Splita izgubili su od Szolnokija u Mađarskoj 67:75, iako su se dobro držali do tri minute prije kraja, kad je rezultat bio samo 64:63 za mađarsku momčad. Najbolji u redovima Splita bili su Mimica sa 13 koševa i 9 skokova, te veteran Vujčić sa devet koševa i 10 skokova. Dobru all-round partiju odradio je i Subotić sa devet koševa, osam skokova i pet asistencija, a najefikasniji je bio Dijan sa 16 ubačaja.

Kod Mađara su Šehović i Kalve ubacili po 15 koševa.